Dries of Frank? Wie wordt kampioen in reeks II van het CK? Dat is de vraag na de winst van Dries gisteren tegen Carlo. Als Dries in de laatste ronde wint tegen Tobias is hij kampioen, anders mag Frank promoveren. Bij remise wordt het SBB-puntjes tellen. Volgende week weten we het antwoord.
Nogmaals willen we met aandrang vragen dat iedereen zijn leeggoed tijdens of na de partij naar beneden brengt. Gisterenavond bleven weer een hele berg kopjes, glazen en flesjes in de zaal staan, die door de laatste konden worden opgeruimd. Volgende keer, gewoon meenemen dat leeggoed!

Een reactie op “Dries of Frank?”
  1. Kleine berekening voor het geval Dries en ik remise spelen. Frank heeft nu 74.25 SBB, Dries 69.50. Door dit gelijkspel zou Dries 4.25 punten winnen en Frank 1.25. Het verschil tussen beiden zou dan nog 1.75 punten zijn in het voordeel van Frank.
    Tegen Quinten, Jef en Guy hebben Dries en Frank hetzelfde resultaat gehaald dus hun uitslagen spelen hier geen rol. Alleen het resultaat van Jan (met wit tegen Guy) is belangrijk voor de titel: Dries heeft 1 punt tegen hem, Frank maar 0.5. Dat betekent dat zelfs als Jan wint, wat voor Dries het beste zou zijn, Frank 1.25 SBB-punten meer heeft.
    Dus: Dries moet winnen om de reeks te winnen. Op voorwaarde dat ik goe geteld heb…

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *