Een eitje (2)

Avatar foto

DoorPascal De Kaey

mei 29, 2019 171 views

Enkele honderden elopunten verschil, dat zouden de elofavorieten eens snel klaren. En dan blijkt de Beker Adams haar naam als verrassingstoernooi weer waar te maken…

Tony kwam tegen Mart snel beter te staan, leek vlot naar de overwinning te schaken, maar Mart liet zich niet zomaar tegen de muur drukken. Hij bracht de nodige complicaties in de stelling en kon uiteindelijk zelfs winnen met een tactisch grapje dat Tony had overzien. De tweede topper op twee weken tijd die uit het toernooi wordt geslingerd door Mart.

In de andere halve finale begon Patrik sterk aan de partij. Pascal werd achteruitgedrukt, maar kon zich in het middenspel verlossen door de centrumpionnen op te schuiven. De partij werd uiterst complex en in beider tijdnood zette Pascal alles op alles: toren en dame werden op de verste lijn gezet ter ondersteuning van een promoverende pion. De koning moest daarvoor wel achtergelaten worden, omsingeld door een schaakgevende dame en lopers. De taak van de koning was duidelijk: van g6 de oversteek wagen in het mijnenveld van schaken en proberen a1 te bereiken. In de tijdnood was het voor Patrik uiterst moeilijk om de correcte schaken te blijven geven en zo eeuwig schaak af te dwingen. De koning slaagde in zijn opdracht en bracht zo het punt na een uiterst spannende partij binnen.

De finale wordt komende dinsdag dus gespeeld tussen Mart en Pascal, terwijl Patrik en Tony om de troostprijs schaken. De partijen zullen in de grote zaal live becommentarieerd worden door ex-Belgisch kampioen Robert Schuermans. Zorg dus dat je er zeker bij bent op deze topavond!

Een reactie op “Een eitje (2)”
  1. Als je bedenkt dat in de partij Broekmans-Pascal De Kaey op zet 18 zwart …,e4 speelde,terwijl dit kon afgestraft worden met 19.L xe4,en bedenkende dat die zet door beide spelers gemist werd,dan kun je wel raden op welk niveau deze partij stond.
    In de tijdnoodfase kon wit zwart op verschillende manieren mat zetten of ,althans zeker,een eeuwig schaak houden.Op het laatste werd de partij een loterij of de woorden van de legendarische ex-wereldkampioen Bobby Fischer citerende :I try not to come in time-trouble;it is no serious chess anymore.Waarbij wij ons van harte bij aansluiten.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *