Eerste uitslagen in 4TT

Avatar foto

DoorPascal De Kaey

mei 12, 2020 253 views

Het viertallentoernooi is amper 12 dagen bezig, maar op heel wat borden werd al vlijtig gespeeld. Negen partijen hebben zelfs al een winnaar! Een stand is er voorlopig enkel in poule B en poule C. In poule B is het Quinten die de plak zwaait met 2/2 en in poule C is dat Gert met een zeer duidelijke 4/4! Sterk bezig, jongens. Vergeet niet de uitslagen te melden aan de toernooileider.

7 reactie op “Eerste uitslagen in 4TT”
 1. Wist U dat U elke rapidpartij,die U gespeeld hebt in het Lichesstornooi,kunt onderwerpen aan Stockfish 11-analyse ?
  Zo heb ik mijn boeiende partijen,waarin ik zwart had tegen Pascal De Kaey nagespeeld met computeranalyse.Zo leer je enorm veel bij,vind ik persoonlijk.Aan te raden voor iedereen.
  Overigens,proficiat aan Pascal De Kaey.Hij heeft heel goed gespeeld gisteren en verdiend gewonnen (samen met Daniel Sadkowski).

 2. Nog een ander handigheidje voor de partijen van het 4TT: je kan je stelling in analyse-modus zetten door rechts (bij je zetten) te klikken op het microscoop-icoontje. Je kan dan zetten uitproberen zonder dat dit invloed heeft op je partij.

 3. Patrik, een correctie: Daniël heeft alleen gewonnen gisterenavond. Hij won in extremis nog van Maarten.

 4. Iets over proficiat : ik vind die proficiatmanie in de sport ronduit knullig, irrelevant, nog afgezien van het feit of het gemeend is. Zeker als het een proficiat betreft van de lager gerankschikte, want waar haalt die de morele bagage vandaan om een hoger gerangschikte die gewonnen heeft, proficiat te wensen. Een proficiat kan je alleen geven, als je dat al zou willen, bij een onverwachte uitslag waarbij de hoger gerangschikte (Royal Antwerp FC) zou verloren hebben van Berchem Sport. Elke poging om die logica om te keren getuigt van een verdachte arrogantie. “mijn boeiende partijen”, lees ik ergens – Stockfish11 of niet, afblijven van die proficiat.

 5. Wat is er mis met arrogantie? Er is toch ook niks mis met ros haar?

 6. Carlo, het frustreert je duidelijk 🙂

  Toch een kanttekening, want nu denk je in de plaats van de andere. Misschien is het een mooie partij en wens je iemand proficiat omwille van de schoonheid van bepaalde zetten of stellingen. Dat staat dan los van iemands rating. En wie weet welke andere (positieve) motivaties meespelen in zoiets te doen. Maar zelfs als je gelijk zou hebben, dan nog kan je je de vraag stellen waarom je dat niet loslaat. Vaak gebeuren die zaken niet bewust, iemand attent maken op onbewuste motivaties is best confronterend. Het is zoiets als ons in een spiegel de gekleurde bril tonen die we al een leven lang op hebben. Willen we dat? Brengt dat wel noodzakelijk iets op?

  Los daarvan, ik begrijp vooral dat het sterk binnenkwam bij je, die proficiat. Wat misschien ook interessant is om bij stil te staan? 🙂

  Q

 7. Zojuist mijn laatste partij afgerond in groep D van de viertallen. Van te voren meende ik wel een goede kans te maken in een groep met louter reeks 4 spelers. De werkelijkheid verliep diametraal anders ! Na een aantal slap gespeelde openingen stond ik al gauw met de rug tegen de muur in maar liefs 3 partijen van de 6. Van die 3 verloor ik er dan ook twee, tegen Maarten Jacobsen en Hugo Poelvoorde. Vooral Maarten maakte bij mij veel indruk: ik heb echt geen schijn van kans gezien na het zwakke begin om nog iets terug te doen. Hij is m.i. dan ook de terechte winnaar van onze 4-kamp.Een leuk duel werd het met Rudi Lauwers: waar ik verrwachtte te winnen met zwart won ik uiteindelijk met wit en liet het met zwart lelijk liggen. Rudi zal hetzelfde over zijn witte prestatie hebben gevonden. Tenslotte: gelet op mijn prestaties lijkt het me voor de competitie-indelers van 2020-2021 een logische gedachte mij terug te plaatsen naar reeks 4, dat wordt al zwaar genoeg maar wel een prettig vooruitzicht dat daar gelukkig geen degradatiezorgen bestaan.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *