Het  open toernooi van Brasschaat  is ten einde. Uiteindelijk waren er twee winnaars die 7.5 op 9 scoorden: IM Hovhannisyan en GM Van Den Doel. Die laatste ging de slotronde in met een half punt voorsprong, maar speelde remise tegen Sadikhov terwijl Hovhannisyan won van Docx. Sadikhov zou trouwens een IM norm behaald hebben moest hij nog voor Azerbeidzjan spelen in plaats van voor België.

De beste SKOG'er was Daniël, die met zes punten eindigde. Hij valt daarmee buiten de prijzen—om een prijs te halen had hij GM Dgebuadze moeten verslaan—maar presteerde toch 89 punten boven zijn FIDE rating.

_LEESMEER_

Een groepje Oude Goden volgt dan met vijf puntent: Nikolaas, die desalniettemin 98 punten onder-presteerde; Rudi, wiens tegenstander niet kwam opdagen en die ondaks een -21 prestatie toch een ratingprijs won; Jef, die Tobias in een openingsval lokte en daarmee maar liefst 119 punten boven z'n rating presteerd; en Patrik, die na een slecht toernooibegin in het slotweekend twee keer won, maar toch op -108 blijft steken.

Daarachter volgen Guy (+34) & Jan (-108) op 4.5; Tobias ondanks twee slechte laatste partijen met +47 en Ghislain met een mooie +72 op 4 en Luc & Kenneth met een enigszins teleurstellende 3.5 punten en prestaties van -97 en -50, respectievelijk.

5 reactie op “Einde Open Brasschaat 2014”
  1. Kan iemand me uitleggen waarom Ulvi geen im-norm scoort nu en wel moest hij voor Azerbeidzjan spelen? Zijn de BE regels strenger? Ik dacht dit internationaal werd opgelegd. Alvast bedankt voor de uitleg.

  2. De voorwaarden in de tabel voor een negen rondig toernooi, te vinden in artikel 1.72 van hoofdstuk V.02 (International Title Regulations) van het FIDE handboek zeggen dat van de negen tegenstanders 1) maximaal zes van één federatie mogen zijn, en 2) maximaal vijf van de eigen federatie mogen zijn. Deze regels zijn zo opgesteld zodat in een normentoernooi met zes spelers van de organiserende federatie en vier buitenlanders iedereen een norm kan behalen.

    Van Ulvi’s tegenstanders waren er zes aangesloten bij federatie België, en één bij Wit-Rusland, Nederland en Tsjechië. Aangezien hij zelf ook bij de Belgische federatie is aangesloten mochten maximaal vijf tegenstanders dat zijn. Was hij bij een andere federatie, dan was dit geen probleem.

  3. Dat is trouwens hoofdstuk B.02 (het gaat maar tot F, dus V bestaat niet).

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *