Elo vanaf nu driemaandelijks

Avatar foto

DoorJan T'Sas

aug 13, 2013 114 views

Wie af en toe de site van de Belgische schaakbond bezoekt, kon daar deze week lezen dat de Eloberekening vanaf nu elke drie maanden zal gebeuren in plaats van zesmaandelijks. Waarom dat zo is, is niet duidelijk, maar voor de verrekening van ons clubkampioenschap heeft dit geen gevolgen. De resultaten van dergelijke toernooien moeten namelijk altijd in zijn geheel doorgestuurd, na afloop dus. Losse Elopartijen en Elopartijen voor externe toernooien (Interclub e.d.) worden wel verrekend.

2 reactie op “Elo vanaf nu driemaandelijks”
  1. Omdat er meer en meer jeugdspelers komen ! die op een aantal maanden een enorme sprong maken ! Zoals het vroeger was had dat dus ook een nadeel voor de interclub . je mocht die spelers niet hoger opstellen tenzij 50 punten regel maar dan nog had je een probleem ! Nu word het om de drie maanden aangepast en heb je dus het voordeel dat spelers die nu ineens meer elo hebben dat die voor de interclub ook hoger geplaatst kunnen worden !

  2. @Alain: dat heeft toch enkel zin als je de nieuwe Elo’s telkens in rekening mag brengen bij de opstelling, niet? De volgorde van de borden ligt nog altijd voor een heel seizoen vast.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *