We staan te popelen om na Patrick en Alejandro een volgende reekswinnaar in de bloemetjes te zetten, maar opnieuw houdt de wiskunde ons tegen. Daarmee mag duidelijk zijn dat er nog altijd heel wat spanning zit in meerdere reeksen van het clubkampioenschap. Een overzicht.

In Reeks 1 versloeg Dries Michel waarmee hij zijn achterstand op leider Daniel op een half punt houdt. Blijft het in deze reeks spannend tot het einde?

In Reeks 2 heeft Lucas zich na winst tegen Erik op gelijke hoogte gehesen van Patrik. Op papier staat Patrik nog aan de leiding, maar hij heeft een partij meer gespeeld.

In Reeks 3 won Kenneth van Bart, terwijl Patrick en Enrique de punten deelden. Kenneth blijft daarmee aanspraak maken op de tweede plaats in de eindrangschikking.

In Reeks 4 heeft Tom na winst tegen Wijnand Benny en Heidi vervoegd op de tweede plaats, maar wel met een partij minder gespeeld. Ook hier ligt het podium nog lang niet vast.

Is Philip na zijn zege tegen rechtstreekse titelconcurrent Arno nu kampioen van reeks 5A? Dan zou niemand in de reeks nog 10,5 punten mogen halen, maar in theorie kan Max dat nog. Hij moet dan wel nog vijf partijen winnen. Wiskundig kan dat, dus doen we over de titel nog geen uitspraken. Nog in deze reeks speelden Hugo en Yannick remise.

In Reeks 5B strijden Maxim, Bert en Robin nog altijd voor de titel. In een rechtstreekse confrontatie hielden Maxim en Robin het op een risicoloos gelijkspel, al miste Robin wel een combinatie die hem materiaalvoordeel had opgeleverd. Bert versloeg Joeri en heeft qua verliespunten nu de beste papieren voor de eerste plaats. Ivo versloeg Freddy, die een wisselvallig toernooi speelt, terwijl Frank enigszins verrassend de duimen moest leggen voor Eva, die lager gerangschikt staat. Voor Eva is het al de derde overwinning op rij, haar volgende tegenstanders zijn gewaarschuwd!

5 reactie op “En nog meer wiskunde…”
  1. Max liet net weten dat hij jammer genoeg forfait moet geven voor de rest van het clubkampioenschap. Daarmee is Philip – met nog 3 partijen te spelen – nu al kampioen van 5A. Proficiat, Philip!

  2. Proficiat Philip! Zelden betrad een nieuwe speler zo indrukwekkend een schaakclub. Succes in reeks 3!

  3. Ik kan alleen maar vaststellen dat mijn voorspelling tijdens het Tuinschaaktoernooi deze zomer is uitgekomen dat Philip sowieso wel zou winnen in die 5e reeks.
    Proficiat Philip, benieuwd wat dit volgend jaar wordt!

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *