Komende zaterdag start één belangrijkste toernooien van het land: de Wachtebeke Winter Round Robin. Het hoofdtoernooi is een tienkamp met kans op een IM norm. De blikvangers zijn Koen Leenhouts, regerend Vlaams kampioen, en Sophie Milliet, titelverdedigster in Wachtebeke. De lokale normenjagers zijn De Waele, al een paar jaar bijna IM, de talentvolle tieners Hauchamps en Victor, en Van Cappellen, die al twee jaar achter elkaar een sterke vierkamp heeft gewonnen in het Tata Steel toernooi.

Naast de meestergroep zijn er nog een handvol andere tienkampen. De sterkste daarvan belooft ook interessant te worden, met een aantal sterke Belgische jeugdspelers: de broertjes Dreelinck uit Geraardsbergen, Ruzhansky van de KGSRL, Vandenhole uit Aalst — allemaal tieners met meer dan 2100 Elopuntjes.

Daarnaast is er ook een seniorentoernooi, open voor spelers ouder dan 55 jaar. Topfavoriet met een mijl voorsprong is hier de Schotse grootmeester Motwani. In Geraardsbergen wist onze Daniël hem nog van de winst te houden, maar het is niet duidelijk wie dat hier zou moeten doen. Van Mechelen en Krygelmans zijn de naaste concurrenten, maar die staan ruim 200 Elopunten in het krijt.

Alle informatie is te vinden op de officiële site. De belangrijkste partijen zullen live te volgen zijn.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *