Sinds het Nederlandse KNSB Schaakmagazine in haar laatste editie aankondigde terug over te schakelen naar een gedrukte versie in plaats van de digitale versie, bleven enkel Vlaanderen Schaakt Digitaal (VSD) en Schaakinitiatief Magazine (SIM) over in ons tijdschriftenoverzicht. VSD bestaat al enkele jaren, SIM werd opgestart in december 2021, heeft een vernieuwende aanpak en werkt met meerdere auteurs. Beiden worden gemaakt in opdracht van de Vlaamse Schaakfederatie (VSF). Na een proefperiode die blijkbaar heel stroef verliep heeft SIM zelf nu de handdoek in de ring gegooid en zal dus niet meer verschijnen. Waarom SIM ervoor koos om te stoppen, lees je hier en hier. Jammer, want zo blijft dus enkel nog VSD over dat hopelijk dan wel een opwaardering krijgt op vlak van lay-out en organisatie.

2 reactie op “Er beweegt wat in het Schaaktijdschriftenwereldje (of net niet)”
  1. Het is inderdaad intriest en zelfs onbegrijpelijk om vast stellen dat de Vlaamse Schaakfederatie zo’n waardevol initiatief niet ondersteunt en het zelfs onderuit haalt. VSD mag dan wel de stempel van de VSF dragen, het is en blijft het initiatief van één persoon, terwijl achter SIM een redactie van niet enkel sterke schakers maar ook goed redacteurs zit/zat. Helaas is het niet de eerste keer dat een koepelorganisatie zich zo weinig constructief opstelt. In het belang van het schaken zullen we dit aankaarten bij de Liga Antwerpen. Hopelijk volgen ook de andere liga’s.

  2. Inderdaad onbegrijpelijk. Maar wat zou de reden kunnen zijn? Ik heb zoiets gelezen als :’geen datum vinden om het uit te praten’ , maar dat lijkt me erg flauw……

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *