9 reactie op “Evenwichtige avond in Aalst”
 1. 4 op 6 ja, dat zou tot enige vrolijkheid moeten stemmen. Maar hoe ervaar ik mijn tornooi tot dusverre ? Even kijken :
  R2 tegen Koen Van De Velde 2203 elo : na Koen’s 44.f6 sta ik bij Fritz -0.96 voor. Twee zetten later blunder ik de partij weg.
  R4 tegen Gert De Block sta ik na Gert’s 59.a3 ?? plots van 0.00 naar -+ (-10.72) voor, maar ik zie het niet, speel een verkeerde zet en het is plots terug, en definitief, remise.
  Eergisteren R6 tegen Frederik Roels (2006 elo) zit ik de hele partij met een 1.5 Fritz voorsprong, die plots tot 4.02 uitvergroot na Frederik’s 39.fxg ? Maar opnieuw vind ik de winstvoering niet, en de partij wordt nog remise.
  Die 4 op 6 oogt misschien redelijk aardig, en volgende week speel ik R7 op bord 4 tegen David Roos, maar u zal begrijpen dat ik er toch niet een lekker gevoel bij heb. Datzelfde verhaal vertelde ik ook al na het tornooi van Groningen. Ik heb zo geen killerinstinct, hoewel ik zeker op zoek ben naar de winstvoering, ben in feite veel te vriendelijk voor slecht staande schakers, (sommigen zullen zeggen soft, een doetje, een watje) . Psychologen zullen dit misschien verklaren als zijnde niet per sé te wensen beter te zijn dan de anderen, maar ook niet minder te zijn dan de anderen, vermoed ik.

 2. Mijn partij uit ronde zes eindigde op een vreemde manier. Ik stond lange tijd gewonnen maar blunderde toen een loper. We kregen dan een eindspel met T+L+P+p voor mijn tegenstander en T+P+p voor mij. Ik heb dan mijn drie stukken gegeven voor zijn toren en pion, hopende dat mijn tegenstander niet zou kunnen matzetten met L+P, wat inderdaad zo bleek te zijn.

 3. Guten Tag,
  Hoewel op reis toch ook een comment van mij op het duel De Block – Doossche R4 Alost.
  Ik betwist Fritz’ analyse niet na mijn 59ste zet (ik schrok wel toen ik het zonet las –maar is goed mogelijk gezien de krakkemikkige partij, waar we het beiden in de wagen over eens waren, de nervositeit en de reeds in Fischer-modus toevende zwartspeler) maar ik kan me moeilijk voorstellen dat ik niet ergens anders in de partij serieuze plusquotatie krijg van onze Duitse vriend ; ik stond gedurende een zet of twintig (ja toch?) een vol stuk voor. Tegen twee pionnen, even zelfs drie, maar die stonden lange tijd ongevaarlijk. Misschien was Carlo’s speculatieve stukoffer wel goed – hoewel dit zelfs met een programma moeilijk objectief te bepalen valt- toch kan ik me niet van de indruk ontdoen dat het fataal zou zijn geweest tegen een +2000- en Carlo het in dat geval misschien helemaal niet zou gespeeld hebben. Maar helaas : spannende partij maar technisch rammelend en pak voor de broek voor beide spelers. Of zouden we nu kleuter zijnde wellicht elk vijf minuten in de hoek moeten gaan staan.

  Bis Mitwoch,
  Gert

 4. Gert, in Azie hallo. Mijn artikeltje hieronder ging over mijn gebrek aan killerinstinct. Het is volkomen waar dat onze partij een hele slechte partij was, vol wisselende kansen maar ook net daardoor spannend en amusant. Maar de laatste blunder kwam van jou, in dit geval zelfs een kolossale, en dat is meestal dodelijk. Of zou het eigenlijk moeten zijn.

 5. Voor de geïnteresseerden die de partijen van Oleg-Kenneth-Gert-Rudi-Tobias en Carlo willen bekijken, dat kan op de website van De Pion Aalst staan de partijen on line, t/m de 5e ronde. Die van de R6 zullen nog volgen.

 6. De helft van de partij stond ik een stuk voor tegen twee of drie pionnen; ik zag de buit al binnen. Anderzijds was het Carlo die de partij ontstak, dus voor zoveel moed was een zege wel een mooie beloning geweest. Leuke partij maar vanuit technisch oogpunt een om snel te vergeten. Zit hier nu (gratis!) te interenetten in Kuala Lumpur; nog drie uur wachten op de volgende vlieger. Hesperolletjes komem steeds dichterbij. De pancakes, jaffles, nasi goreng en pisangs komen er ongeveer langs m’n oren uit.

 7. Kuala Lumpur ? Nu vertrokken ? Geef die chauffeur een fooi, zeg hem dat je morgen om 20h in de Oude God moet zijn.

 8. De SKOG’ers zijn goed bezig in Aalst: de totale winst in EGO-puntjes is al 118. De grootste bijdrage komt van Oleg, die 51(!) punten wint.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *