Twee uiterst boeiende finalepartijen. Dat was het verdict van commentaargever Robert en het aanwezige publiek. En inderdaad, zowel de finale als de troosting werden nagelbijters die samen rond middernacht eindigden.

De troosting tussen Tony en Patrik ontaardde al snel in een onoverzichtelijke wirwar van stukken, varianten en plannen. De vrees was dat er in zo een stelling snel een fout gemaakt kon worden, maar beiden maakten er een hoogstaande partij van. Tony brak uitendelijk door Patriks koningsstelling en won zo de troosting.

In de finale speelden Pascal en Mart 30 zettten lang een stevige partij met zetten die door de zaal soms sceptisch werden ontvangen, maar door het computergeweld als goed worden aanschouwd. Maar dan geraakten beide spelers stilaan in tijdsgebrek en slopen er kleine en grote fouten in de stelling. Mart kon een kwaliteit winnen, Pascal kon een toren nemen maar dat gebeurde allemaal niet. Mart was Pascal wel helemaal aan het wegdrukken in het eindspel, maar ging dan finaal in de fout wat hem een volledig stuk kostte. Het is met bloed, zweet, tranen en wat geluk gelopen, maar Pascal mocht de geabimeerde Beker mee huiswaarts nemen!

Beide partijen volgen nog op de site.

De beker is erger dan voetbal. Alles kan, niets is zeker. (T. Peleman)

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *