Frank verrast als enige

Avatar foto

DoorPascal De Kaey

mei 8, 2019 241 views
3 reactie op “Frank verrast als enige”
  1. Begin er maar eens aan met zwart d4 d5 Lf4 en dan gaat de deur op slot met c3 e3 enz als wit in dit soort stellingen besluit om niks te doen kom er dan maar door met zwart ! Toen ik de opening op het bord zag komen dacht en zwart moet hier gaan winnen ? Dat gaat werken worden ….

  2. Zoals het hier in de kommentaar verteld wordt is het Londen systeem, of een Colle systeem op zich al bijna voldoende om remise te maken, “als wit niets doet”. Het grote geheim van het schaakspel is dat je moet spelen, zet na zet, niets doen gaat niet want dat betekent opgave eventueel via tijdsoverschreiding. Spelen zal je, zelfs al besef je dat je net daardoor je stelling nog verslechtert. Niets doen is bovendien een lichtelijk verkeerde voorstelling van zaken, want waarom zouden dan die miljoenen witschakers die aan een partij beginnen tegen een hogere elo, zo’n systeem niet spelen en zelfs kiezen voor bijv. e2-e4 ? Het is wel zo dat wit met Colle weinig gevaar loopt om een openingsblunder te maken, maar ook de 17e of de 26e of de 33e zet dient nauwkeurig te blijven. Anders is het, Colle of Londen of niet, bye bye remise. En dus is m.i. het correcte antwoord op zo’n witte opening, geduld, 3 x geduld, eventueel tot diep in het eindspel. De hoger geplaatste speler zal uiteindelijk toch meestal het elo overwicht doen gelden.

  3. Helemaal akkoord Carlo maar niet met maar 100 elo meer dan moet je al rekenen op blunders ! Ik weet ook wel moest ik londen tegen een Gm spelen dat hij op kracht gaat winnen maar dan is het verschil veel groter !

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *