Het is gebeurd, alle reekswinnaars van het clubkampioenschap zijn gekend. Het was wachten op een Hitchcockiaanse ontknoping in Reeks 5B, waar drie titelkandidaten deden wat ze moesten doen: winnen. Zo eindigden Maxim, Bert en Robin ex aequo op de eerste plaats. Helaas kon slechts één van deze drie de titel binnenrijven. Zoals eerder gemeld beslissen de onderlinge partijen en vervolgens scheidingspunten over de rangschikking. Met al die berekeningen achter de rug komt Maxim als reekswinnaar uit de bus. Proficiat!

Het reglement van het clubkampioenschap bepaalt dat elke reekswinnaar, ongeacht zijn rating, promoveert naar een hogere reeks. Dat zijn dit seizoen Lucas, Patrick, Alejandro, Philip en Maxim. Het reglement zegt wel dat promotie eenmalig geweigerd mag worden (wat zelden gebeurt). De enige die niets te weigeren heeft, is Daniel, de clubkampioen, die eind augustus meteen ook een simultaan mag geven over 20 borden.

Verder zullen volgend seizoen veel meer spelers een ELO-rating hebben dan begin september het geval was, wat de verdere samenstelling van de reeksen uiteraard zal beïnvloeden. Vergeleken met dit seizoen, met veel deelnemers zonder rating, kan dat heel wat verschuivingen met zich meebrengen. Hoe dan ook blikken we terug op een schitterend seizoen, met zeer weinig forfaits en heel wat spanning in bijna alle reeksen. We danken ook wedstrijdleider Pascal voor alweer een vlekkeloze organisatie. En juist, voor wie wat veel verloor dit seizoen: deelnemen is belangrijker dan…

De volgende weken komt de Beker Adams eraan, vervolgens het zomertoernooi en tussendoor blitz, rapid en uiteraard de jaarlijkse bestuursvergadering met prijsuitreiking. Houd de agenda in de gaten!

3 reactie op “Geen Maximummer, maar toch een beetje”
  1. Proficiat, Maxim! Een troost voor Robin en Bert: gezien jullie mooie resultaat zal jullie ranking waarschijnlijk sterk toenemen en is de kans groot dat jullie daardoor sowieso een reeks stijgen.

  2. Proficiat, Maxim! In de online volwassenen schaakcursus zomer 2021 (na Marco) de sterkste deelnemer/puzzelaar. Online al jaren een blitz en rapidcrack. OTB bleef de ontwikkeling initieel wat achter, maar zie: talent komt altijd bovendrijven. Doe zo verder, topper!

  3. Proficiat Maxim, en bij uitbreiding ook eigenlijk aan alle kampioenen.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *