9,5/12, dat is de score van zowel Bert, Maxim en Robin. De laatste partij komende dinsdag zal dus allesbepalend worden en daarom is het nuttig het reglement er even bij te nemen!

In geval van evenveel punten in de eindstand, wordt gekeken naar het onderlinge resultaat. Dus als er met 3 spelers een ex-aequo is, dan tellen alle onderlinge partijen als scheiding. In casu heeft Maxim dan de beste scheidingspunten (1,5/2). Als het onderlinge resultaat gelijk is, dan geldt Sonneborn-Berger (SBB) als tweede scheiding. Die vind je terug in de kruistabel en is de som van de spelers waar je tegen won plus de helft van de som van de spelers waartegen je remise speelde.

Alledrie de spelers spelen hun partij tegelijk komende dinsdag. Als één van de partijen wordt zou uitgesteld worden (hopelijk niet), dan hebben de andere twee spelers het recht om hun partij ook mee uit te stellen.

4 reactie op “Ontknoping in 5B wordt een nagelbijter”
 1. Pascal , kunnen we vragen of ze naast elkaar gaan zitten, dan kunnen we makkelijker de partijen volgen.

 2. Bedankt voor de verduidelijking, Pascal.
  Lang verhaal kort: als Maxim wint is hij kampioen?
  Op 15 november schreef ik:
  Voor in 5B zet ik mijn geld op Maxim. Vorig jaar in zijn eerste clubkampioenschap werd hij wat ongeduldig in lange partijen, maar hij lijkt nu de lange adem te kunnen vasthouden.

  ik ga woensdag innen bij de bookmaker 🙂

 3. Maxim is niet per sé kampioen bij winst. Als Robin immers ook wint en Bert verliest, dan eindigen Maxim en Robin naast elkaar. De onderlinge partij was remise, dus dan wordt het kijken naar SBB. Die SBB-punten staan momenteel wel in het voordeel van Maxim maar, gezien er nog andere partijen worden gespeeld in de reeks, kunnen die nog wijzigen.

 4. Kashdan gaat nog vóór Sonneborn-Berger, maar hier kan het geen verschil meer maken: als de drie tenoren (of twee van de drie) gelijk eindigen op de eerste plaats hebben ze sowieso evenveel gewonnen, remise gespeeld en verloren. Met nog één partij te gaan (en een zelfde uitslag daarin) is geen verschillend resultaat meer mogelijk (1x winst + 1x verlies is in Kashdan beter dan 2x remise, maar dat kan al niet meer hier). Eigenlijk overbodig om erover te praten dus, maar ik merk steevast dat de meeste mensen niet blijken te weten dat SBB pas het 3de criterium is, dus mogelijk niet van tel, ook al staat het er in de wekelijkse rangschikking altijd bij.
  Dit gezegd zijnde: veel succes aan alledrie!

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *