Ik vermoed dat wie een kans wil maken op één van beide tickets voor het kandidatentornooi zich niet kan permitteren om in de groepsfase te sneuvelen. Wellicht houden enkel de 4 winnaars hun kansen gaaf. Zo bekeken kan één nederlaag zware gevolgen hebben, maar men speelt 6 partijen, dus dodelijk hoeft ze nog niet te zijn. Hoe dan ook, als je dan toch een keer verliest, doe je het beter in het begin, zodat terugslaan nog mogelijk is. _LEESMEER_

Groep A was geheel onbeslist gestart, maar Nakamura brak de ban tegen Esipenko en neemt voorlopig de leiding (1,5/2). Bacrot en Grischuk speelden remise en volgen op een halfje (1/2).

In groep B veerde Rapport meteen terug na zijn nul van dag 1, met een briljante zege op Fedoseev. Van beide kanten spektakel op hoog niveau trouwens. Wojtaszek kwam beter te staan tegen Oparin, maar wist het niet in winst om te zetten. De Pool is wel alleen leider (1,5/2), maar met Rapport en Fedoseev op de hielen (1/2). Oparins kansen slinken (0,5/2).

Geen beslissingen in groep C. Dubov en Aronian sloten vrede in een symmetrische positie, Keymer had een pluspion maar kon het materiële voordeel niet verzilveren. Aronian blijft dus eerste (1,5/2), voor Dubov en Keymer (1/2), terwijl ook Vidit in het traagste schuitje zit (0,5/2).

In groep D kon Harikrishna ook een pionnetje afsnoepen, maar dat volstond niet om So te verontrusten. In de andere partij ging Shirov na stevig verweer de boot in tegen Domínguez Pérez, die met de zege de voorlopige 1ste plaats claimt (1,5/2). So en Harikrisna zitten in zijn spoor (1/2), Shirov volgt als laatste (0,5/2).

Ook dag 2 zag dus 3 overwinningen, t.o. 5 remises. Niet onaardig.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *