In groep A won Grischuk een pion van Nakamura en gaf hij nadien een kwaliteit omwille van het loperpaar. Zwart retourneerde, ergo: remise. Esipenko wiste zijn nederlaag van dag 2 uit met een zege op Bacrot. Nakamura blijft aan de leiding (2/3), met Grischuk en Esipenko net achter zich (1,5/3) en Bacrot een halfje verder (1/3). Er kan nog veel. _LEESMEER_

Groep B. Wisselende kansen in FedoseevWojtaszek, eerst (wat) beter voor wit, dan voor zwart, en ten slotte niets meer. Tegen Oparin leek Rapport te gaan profiteren, maar hij liet de kansen liggen en de partij verzandde in remise. Wojtaszek behoudt de leiding (2/3), Fedoseev en Rapport achtervolgen (1,5/3) en Oparin klampt aan (1/3). Ook hier is de spreiding minimaal.     

Groep C. Aronian doet een aardige zaak: een niet-onlogische winst tegen Keymer, terwijl laatst gerangschikte Vidit concurrent Dubov te grazen neemt. Halfweg toch al iets van een stevige optie voor de oud-Armeniër (2,5/3), met een punt op Vidit (1,5/3) en anderhalf op Dubov en Keymer (1/3).

Groep D. So hield Shirov de hele partij, en geleidelijk almaar meer, onder druk, maar die wou lange tijd niet begeven. Aan twee kanten nagenoeg foutloos, dixit de computer, maar uiteindelijk wist So de klus te klaren. Domínguez Pérez en Harikrishna hielden elkaar in evenwicht. Daarmee komt So naast Domínguez Pérez op 1 (2/3), beiden op de voet gevolgd door Harikrishna. Voor Shirov wordt groepswinst al haast onhaalbaar (0,5/3).

Voor het eerst 4 zeges, d.i. de helft van de partijen, en sommige remises waren ook niet mis. Zit de formule (alleen groepswinst belooft) er voor iets tussen?

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *