Grand Swiss 2021 (1)

Avatar foto

DoorHerman Callens

okt 28, 2021 259 views

Het Open tornooi (ook weer niet zo “open”, want alleen voor “genodigden”) startte uiteindelijk met 108 spelers (i.p.v. 114). Shirov, die eerder had afgezegd, bleek er te elfder ure toch bij, Le voegde zich nog bij de afhakers. Geen idee of die in extremis nog vervangen werden, maar bij de Dames is dat alleszins gebeurd: ze zijn nog altijd met 50, terwijl er toch een aantal speelsters afhaakten, m.n. Lagno en ook Mammadzada, en daarnaast een handvol mindere godinnen met dito bekende namen. Jammer allemaal, want het kost sommigen mogelijk hun laatste kans(en) op het kandidatenfeest.

De eerste ronde gaf in de beide tornooien een heel verschillend beeld. In het Open werd relatief weinig gewonnen en veel remise gespeeld, bij de Dames was het veeleer andersom. Verrassingen bleven wel grotendeels uit. Enige dame bij de heren, Goryachkina, begon met een remise.  

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *