Grand Swiss 2021 (2)

Avatar foto

DoorHerman Callens

okt 29, 2021 363 views

Ronde 2 zag een aantal boeiende gevechten. Nu werd er 32 keer gescoord, al waren er nog maar 3 spelers die dat al voor de 2de keer deden: Firouzja, Predke en Saric. Vooral die eerste – intussen (live) al nr. 6 van de wereld – zou weleens richting kandidatenticket kunnen gaan. Een peloton van 35 winnaars op dag 1 of 2 en remise op de andere dag zit het leiderstrio op de hielen. Caruana had nochtans de jonge Nihal zowat tegen de touwen, maar die wist zich met vindingrijk verdedigen nog uit de slag te trekken. Verder veel verwachte namen, allemaal nog goed op vinkenslag.

De dames sloegen opnieuw toe op maar liefst 20 van de 25 borden, en 7 speelsters wonnen voor de 2de keer: Dzagnidze, Lei, Batsiashvili, Paehtz, Pogonina, Gunina en Zhu. Dat zijn geen kleintjes (nrs. 2, 7, 10, 12, 13, 14, 15), dus dat één van dat 7-tal het uiteindelijk zou halen, is niet eens zwaar uitgesloten. Hier volgt echter maar een groepje van 6, terwijl de resterende 37(!) dames op of onder 50% zitten.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *