Tijdens de laatste ronde van het clubkampioenschap waren de ogen vooral gericht op de partij tussen Gert en Heidi in reeks 3. Gert moest winnen om kampioen te kunnen worden, maar het ging al snel mis. Plots stond hij 2 stukken achter in een wel zeer ingewikkelde stelling om wat later amper nog een kleine kwaliteit tegen 2 pionnen achter te staan om nog wat later terug een volledig stuk achter te staan tegen 2 vrijpionnen._LEESMEER_

Kortom, er werd met de stukken getoverd en gesmeten dat het geen naam had om uiteindelijk te stranden in … remise.

Daarmee is Jonathan kampioen van reeks 3. Proficiat!

In de eerste afdeling speelde Wim en Willem, en Nikolaas en René allen remise.
In reeks 2 deelden Carlo en Jan de punten. Patrik kon al enige gisterenavond nog een vol punt binnenrijven tegen Quinten.

Daarmee zit een boeiende Clubkampioenschap er weer op. Voor de volledigheid hierbij de winnaars. Proficiat aan allen!

Reeks 1
René Beniest
Nikolaas Verhulst
Willem Hajenius

Reeks 2
Lino Hiel
Patrik Broekmans
Carlo Doossche

Reeks 3
Jonathan Schick
Gert De Block
Bart Peeters

Ook in het laddertoernooi werd er gespeeld. Lino kon (met veel moeite) Gert verslaan. Beiden springen daardoor voorbij Daniël. Tussenstand: 1. Lino – 2. Gert – 3. Daniël.

Met het aflopen van het Clubkampioenschap, loopt ook de Skotto af. Lino heeft deze met vlag en wimpel gewonnen. Pascal werd op de valreep tweede en Jonathan derde.

2 reactie op “Heidi speelt scherprechter”
 1. Vooreerst : proficiat aan reekswinnaar Jonathan. Hij toonde zich uiteindelijk de regelmatigste en zal volgend jaar in een reeks hoger zeker potten breken. Mind my words.

  Ik had vooraf een vermoeden dat het lastig zou worden ‘de klip Heidi’ te omzeilen. Sinds een jaar of drie laat ze gedegen spel zien. Insiders spreken nog steeds over de Corsica-kentering.

  De partij van gisteren heb ik door Fritz ‘getrokken’. Ruw gezegd : van de 61 gespeelde zetten sta ik er 15 gewonnen, 46 voor Heidi. Zoiets. Mijn grootste kansen lagen in de opening ; rond zet 10 sta ik technisch gewonnen (na Heidi’s, volgens mij, suboptimale …e6, rond zet 6), dat had ik wel gevoeld maar jammer genoeg liet de afwerking het afweten. Enkele zetten lang liet ik de mogelijkheid onbenut haar ’te killen’ (+3.00 in die periode). Al vlug in de partij (gemeten naar aantal zetten, niet naar verbruikte tijd) ging het licht uit want het simpele Pxd4, wat mijn oma zou spelen, kwam niet in me op (!) en waagde ik me aan kijk-eens-mama-zonder-handen-spel te beginnen met Pxa7, kort nadien gevolgd door het alweer zeer gewaagde O-O-O, wat een paardoffer op a7 inhield. Vanaf hier heb ik een serieuze minscore maar Heidi heeft het vanaf dan nog een paar keren uit handen gegeven. Maar weer liet ik het geschenk liggen.

  Te veel, te dol om hier op al die varianten in te gaan besef ik nu. Crazy partij, jammer genoeg boordevol fouten. Met veel geluk kon ik nog een halfje uit de brand slepen. Een werkelijk halsbrekende partij.

  Mijn spel moet dringend eenvoudiger en overzichtelijker. Geen mens die gedurende 40 van de 60 zetten telkens een vijftal lange wilde varianten kan uitrekenen. Leuk … maar ook slopend en ineffciënt.

 2. Huhuhu, Gert!
  Om het kort te houden:
  jouw zwemsport is even effectief als mijn rondjeslopeninhetpark.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *