Zondag werd in Merksem het Lentetoernooi van Hoboken georganiseerd. Dit is één van de toernooien van het Vlaams Jeugdschaakcriterium en de open reeks dubbelt als Memorial Jean Janssens, vroeger een apart rapidtoernooi. De mooiste prestatie voor de SKOG kwam van Hendrik die de C reeks (-14 jaar) won met zes op zeven. Ook Benjamin was opnieuw goed op dreef in de open reeks. Hij scoorde 4.5 op 7, goed voor een TPR van 1949 en een gedeelde vierde plaats samen met, onder anderen, Alain. Hun onderlinge partij werd trouwens remise. Andere SKOG’ers die in deze reeks meespeelden waren Kenneth en Patrik die beiden drie punten haalden en Johan die op twee punten eindigde.

_LEESMEER_

In de C reeks deed naast Hendrik ook nog Jonas, die met 3/7 in het midden van het klassement eindigde, en Christophe, die nog beter deed met 4/7, mee. In de reeks -12 haalde Jasper net zoals vorige week een mooie vier uit zeven terwijl Mathias op twee punten bleef steken. Bij de -10 bevestigde Kato eveneens dat haar vier punten vorige week geen toeval waren: opnieuw 4/9. Ook Nils scoorde in deze reeks vier punten. De beste prestatie hier kwam echter van Olivier, die derde werd met zes punten.

Update: in de, weliswaar zeer voorlopige, tussenstand van het criterium staan Benjamin en Hendrik op kop in hun reeksen met respectivelijk 40 en 43 punten.

Een reactie op “Hendrik wint, Olivier derde”
  1. Tobias,

    Ge vergeet nieuweling in de club: Christophe Ronken. Hij heeft voor zijn eerste tornooi in de Belgische schaakwereld 4/7 gehaald. Knap gedaan, gezien zijn gebrek aan ervaring, wat onze andere schakers wel al hebben…

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *