Maart is nu al 2 speelrondes gevorderd en nog steeds is er in geen enkele reeks een kampioen aangeduid. Ik heb mij laten vertellen dat dit een unicum is in de clubhistorie. Na afgelopen dinsdag zijn veel reeksen er zo mogelijk nog spannender op geworden.
In reeks 1 won Jan met wit de bestuurs-classico van Pascal. Jan kan de eindzege nu echt ruiken en kan zich 3 weken gaan voorbereiden op de Grande Finale tegen Daniel. Volgens mijn berekening heeft Jan dan aan een remise genoeg (als dit niet klopt, reageer gerust in de comments). Overigens maakt Bjarne ook nog een waterkans.
In reeks 2 won Kenneth van Gert en klimt daarmee naar de 3e plaats. Aanstaande dinsdag zullen alle ogen van de club gericht zijn op Carlo tegen Patrik. Wint Carlo die partij met wit dan kroont hij zich kampioen. ELO-gewijs zou dat een sensatie zijn.
In reeks 3 deden Maarten en Ewout wat alle invullers van Skotto van hen verwachtten: winnen. Dinsdag treffen deze toppers elkaar. Moest er een centre-court zijn dan komt deze partij daar toch ook voor in aanmerking.
Sensatie in reeks 4: Sander wint met zwart van Rudi en mengt zich nu als serieuze kandidaat in het einddebat. Het was pas de eerste nederlaag van Rudi in dit CK, en dat in zijn laatste partij. Daarmee is Maarten de enige overgebleven Skogger zonder CK-nederlaag. Rudi eindigt nu met 4.5 punten. Zowel Sander als Frank kunnen aanstaande dinsdag bij een overwinning over Rudi heen springen. Dat kan een fotofinish gaan opleveren.
Reeks 5B was al lang beslist.  Tenminste dat was de algemene aanname. Freddy moest nog maar een half puntje binnen halen; een formaliteit. Freddy verslikte zich echter in Wouter die nu definitief het predikaat "giant killer" krijgt. De definitieve beslissing in deze reeks blijft nu nog minstens 2 weken uit.

 

7 reactie op “Het CK – een thriller”
 1. Als de onderlinge partijen het belangrijkst zijn, kan Daniel volgens mij nog winnen met remise ook.

 2. Daniel kan idd in theorie kampioen worden met een remise. Hij moet dan eerst wel winnen van Bjarne.
  Dit is het clubreglement: (iemand een idee wat Kashdan is?
  b Bij gelijke punten beslist het volgende scheidingssysteem (in deze volgorde):
  a. Uitslag onderlingen partij(en)
  b. Kashdan
  c. Sonneborn-Berger (volgens meest recente Fidereglement)
  d. Koya
  e. Loting

 3. Kashdan: 4 ptn per winstpartij / 2 per remise / 1 per nederlaag. Fijn verslag, Mark!

 4. Als de onderlinge partijen het belangrijkst zijn, kan Daniel volgens mij nog winnen met remise ook.

 5. deze avond worden het absolute toppers in reeks 2 en 3. Nog nooit gezien !!!

 6. en wie zijn nu reeds rekenkundig zeker van de titel ? In reeks 2 : Patrick en (niet verwacht) in reeks 4 : Sander ! Heidi kan nog gelijk komen met punten , maar Sander heeft 1,5 in de rechtstreekse .

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *