Een kwade verplaatsing voor de boeg gisteren.   Niet alleen voor die 75 km heen en nog eens terug, maar wij reden naar het hol van de leeuw, wij, de 2e in onze reeks op visite bij de 3e van de rangschikking.

Wel waren we gesteund door onze super de luxe ploeg skog 2, in 4e afdeling, die ook in Pelt vrank en vrij naar de titel lonkte, zoals reeds een aantal rondes voordien , en wij ons aan hun prestaties konden optrekken.  De speelomstandigheden waren optimaal, ruimte genoeg, licht genoeg, de verwarming brandde, en de stellingen waren ook gezond, meestal. Onze ploegkapitein Gert besloot als eerste om een remise in te schrijven, een zwarte scandinaaf hielp hem daarbij, Jan V volgde even daarna met een mooie overwinning, nadat zwart de openingsfase niet optimaal had behandeld.  Jan won daarbij een centrumpion, net als ik, ik geloof dat Jan ondertussen 5 op 6 scoort.  ik won dus die centrumpion, de beroemde d4 pion in de doorschuifvariant van de Caro-Kann en ging voor de volle aanval links en rechts.  De juiste doorbraak vond ik helaas niet, en wit accepteerde mijn remisevoorstel omdat ik wist dat Benny vandaag zijn winststelling nooit uit handen zou geven, en dat klopte ook, hij won zelfs, halleluja, en wij dik tevreden met 1-3.

Het blijft een merkwaardige bedoening daar in de 5e afdeling.  Te veel erg lage elo’s, veel kinderen, af en toe forfaits, individueel of per ploeg, vandaag werden we van dit onheil gespaard.  We speelden tegen een elo gelijke ploeg, leeftijd dik in orde, en je wint met een knuffel van een 1-3 score.

Koploper 666 Luik won ook, met hun 2000 1e bordje,  dus we blijven rustig in hun spoor.  Pelt heeft een dikke patat gekregen, dat is alles bij mekaar nog niet zo slecht.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *