Met onze vaste opstelling trokken we naar het verre Pelt om onze koppositie in de stand te bevestigen. Bart kreeg op het topbord als enige iemand elo-gelijkwaardig tegen en ondervond dat ook. Geleidelijkaan werd de stelling moeilijker en moeilijker en het toreneindspel met 2 pionnen minder bleek niet houdbaar.

Bij Dries op 2 ging het net andersom: hij creëerde licht voordeel dat alsmaar meer werd uitgediept, totdat zijn torens binnenvielen bij de tegenstander en de zwarte pionnetjes verdwenen.

Op het derde bord offerde Nikolaas een stuk voor een onduidelijke koningsaanval. Bij optimaal verdedigen zou er niet meer dan remise hebben ingezeten maar de tegenstander deed dit niet en Nikolaas sloot mooi af met mat.

Pascal op vier kon zijn stukken al snel richten op de koningsstelling, en rondde de partij af met een dubbel stukoffer om ook mat te geven.

We blijven dus een perfecte koers behouden, maar ook eerste achtervolger Midden-Limburg won en blijft in onze slipstream.

Een reactie op “IC Pelt 1 – SKOG 2: 1-3”
  1. Tsja. Ik verspeelde een beetje te veel tijd in de opening en kwam die te kort om op het einde de juiste zet te vinden. Ik had kunnen afwikkelen naar een beter eindspel (zonder verlies van de pionnen) maar miste de (enige) correcte zet (La4 ipv Lc6) die de stelling gelijk hield en geforceerd afwikkelde. Na Lc6 speel ik dan een afgrijselijke toren zet die me 2 pionnen kost. Als ik mijn pionnen opspeel dan krijg ik zelfs kans om het witte paard in te sluiten..
    Volgende keer beter zullen we maar denken.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *