De ontmoeting vond plaats in het imposante Sint Pieters College. Met eigen parking, geen overbodige luxe in hartje Leuven. Leuven centraal is een grote club, ik geloof dat ze 17 of 18 ploegen opstellen in de interclub. Minpunt aan de namiddag was dat de speelzaal een dertigtal treden omhoog diende beklommen te worden en dat de toiletten in een ander, aanpalend gebouw moesten opgezocht worden. Tegen je daar aankwam was er al lang kans dat je te laat was. Bord 1 stelde voor Leuven een non classé op, beetje onverwacht. Maar schaken kon hij want Gert ging nogal snel de boot in, in een Engelse opening met 1.c4 e5 Pc3 Lb4 3.Pd5 Ik volgde op 2 nogal snel met een blunder in een gelijke stelling op zet 23, mijn opp was een vriendelijke Amsterdammer die in Leuven studeert en we konden gaan achtervolgen.

Toen Benny op 4 remise overeen kwam, ook al tegen een non-classé stond de nederlaag vast. Gelukkig was er Laurens nog, die had de voorbije week in Parijs 4 schaakboeken gekocht, dat is wel nodig als je grootmeester wil worden. Zijn L op c5 en P op g4 zaaiden dood en verderf rond veld f2, vanuit de doorschuifvariant van de Caro Kann, gesublimeerd in een fraaie mat. Ik begin te denken dat wij dit seizoen ergens in de middenmoot zullen vertoeven, niet zo heel boeiend zonder titelaspiraties en degradatieproblemen, niet te vergelijken met de thriller van vorig jaar toen we in extremis kampioen speelden.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *