Net zoals de meeste SKOG ploegen moest de 2 naar Moretus Hoboken voor de vierde IC ronde. Mart op bord twee kwam goed uit damegambiet opening. Hij leek een klein positioneel voordeel te hebben en zette druk op de damevleugel, maar had een plotse, dodelijke tegenaanval op de koningsvleugel gemist die hem plots de partij kostte. Tobias bracht vlug de stand terug in evenwicht. In een Giuoco Pianissimo wilde wit snel alle stukken ontwikkelen, maar liet daardoor een aantal zwaktes in zijn pionenstructuur toe. Eenmaal zwart zijn achterstand in otwikkeling had goedgemaakt werd de witte damevleugel onder de voet gelopen.
Op het derde bord had Sebastiaan een Caro-Kann gespeeld. Er werden een hoop stukken geruild, maar wit had uiteindelijk de controle over de enige open lijn wat hem toeliet in het eindspel met de koning binnen te komen. Uiteindelijk lukte het zwart om ook een vrijpion te krijgen, en na wederzijdse promoties kwam er dameeindspel op het bord waarin wit één extra pion had. Uiteindelijk wist wit dit dan te winnen.
Lan nadat verder iedereen al naar huis was moest Reda dus een punt redden. Zijn partij begon met een periode van manoeuvreren zonder dat veel stukken geruild werden, wardoor het een erg lange partij werd. Uiteindelijk wist hij door de zwarte verdediging te breken en een eindspel P+L+vier tegen L+vijf te krijgen. Dat was een technisch gewonnen posiite, maar vergde nog een periode van lang en nauwkeurig werk uiteindelijk de 2–2 vast te leggen.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *