KMSK staat voor Mechelse Schaakkring, sinds decennia een concurrent van SKOG voor wat het hinterland van Rupel en Nete betreft.  Schaken kunnen ze zeker, dat hebben tig ontmoetingen in hard bevochten duels aangetoond, en ook vandaag viel er tussen Skog 4 en KMSK 5 een uitslag te noteren die aangaf dat het heel nipt was.

Wij begonnen nochtans niet zo geweldig : Gert op 1 met wit droomde van een grootse koningsaanval, naar eigen zeggen alles diep doorberekend en gereed om in een wervelende taifoen zwart van zijn sokkel te rijden, helaas draaide het zo uit dat de berekeningen een hiaat vertoonden, genoeg om het geïnvesteerde materiaal nooit meer terug te zien, met de opgave als gevolg.  Benny kwam in een pionneneindspel terecht, altijd bloedlink en winst en verlies vlak in elkaar’s buurt jonglerend, met een remise na zetherhaling als resultaat.

Ik had ondertussen met zwart op 2 na een vrij zwakke behandeling van het middenspel een centrumpion verloren, maar mijn paard op blokkadeveld d5 was ijzersterk, en toen hij nonchalant en oppervlakkig manoevreerde won ik het verloren gegane kleinood terug waarna het potremise werd gedeclareerd.  Restte er nog Enric.  Die vloog er van bij de aanvang nogal fors in, in een witte Caro Kann , maar zwart verdedigde zich bekwaam en had met zijn opgerukte a+b pionnen troeven in de hand die Enric potentiële doorbraken in het centrum en op de koningsvleugel terecht als riskant deden toeschijnen, en waar daardoor, spijtig voor ons, zijn winkel in een remise eindigde. 

Binnen 14 dagen rijden we naar Mol, die naar ik meen laatste staan.  Degraderen zullen ze niet, maar wij kunnen misschien (waarschijnlijk ?) nog eens 2 MP’s boeken.  Met onze huidige 7e plaats zal dat toch nog eens deugd doen, nietwaar.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *