KASK 2 staat laatste in afdeling 4B, maar had doorheen het seizoen al met zeer uiteenlopende opstellingen gespeeld. Moeilijk te voorspellen dus hoe sterk de tegenstand zou zijn. Uiteindelijk bleek dit nog een uitzonderlijk zwakke nog één van de sterkere opstellingen te zijn.

Op bord 4 kreeg invaller Lucas een tegenstander die nog maar zijn eerste IC partijen aan het spelen is. Deze bleek dan ook geen partij voor hem en al na ongeveer een uur stonden we 1–0 voor. Ook op borden 2 en 3 bleek het ELO overwicht van Mart en ((rdh)) voldoende voor winst—Mart maakte het vooral zichzelf nog wat moeilijke dan nodig—zodat we vlot naar 3–0 gingen.

Tobias had op het eerste bord nog het meeste werk. Ook hij kwam vanuit de opening iets beter te staan, maar hier was het werken tot ver in een loper tegen paard eindspel om de winst binnen te halen. Uiteindelijk een 4–0 overwinning dus.

SKOG 2 heeft nu 8 punten, met in de laatste ronde nog een ontmoeting tegen de voorlaatste in de stand. Hoewel het misschien mathematisch nog zou kunnen dat we op een degradatie plaats eindigen lijkt praktisch alle gevaar geweken.

Een reactie op “IC: SKOG 2 – KASK 2”
  1. Mart maakte het zichzelf nog wat moeilijker dan nodig.
    Op het eerste bord ,in de partij van Tobias V. tegen Van der Kelen,zag het er lang remise uit.
    Wit (Tobias) had een Toren + Loper tegen zwarte Toren + Paard met een wederzijdse ineengeschoven pionnenstructuur.Het zag er naar uit dat zwart remise kon afdwingen,maar toen ik later de stelling kwam bekijken,stond wit gewonnen.
    Zwart zal wel ergens een fout gemaakt hebben,zeker.
    SKOG 2 is nu practisch zeker van het behoud na dit prima resultaat.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *