7 skog ploegen speelden thuis interclub, waarbij “thuis” wek heel relatief werd omdat een aantal ploegen in zaal ’t Parkske werden ondergebracht, waaronder skog 4, en dit wegens herstellingswerken/de beroemde en beruchte extra ruiten/dubbel glas installatie.

Alle ploegen in dat Parkske werden daar onthaald op een gratis concert van een zangkoor dat blijkbaar niets afwist van de schaakhappening en er vrolijk een anderhalf uur voor zorgde dat heel veel wenkbrauwen werden opgetrokken en/of stil gevloek en tandengeknars de ruimte vulde.  Gelukkig was er de catering van gratis flesjes Cristalline om de ergernis door te spoelen.

Wij speelden tegen de 4e in de rangschikking, TSM 4, zo wat een kleine 200 elo punten gemiddeld sterker.

Als 7e moesten we proberen een 2-2 te halen, dat zou al niet slecht zijn.

Ik begon aan bord 2 met zwart in een Caro Kann met 2.Pf3 d5  Wit deed het vrij voorzichtig en dat gaf me de kans om op de damevleugel actief te worden, langs de b-lijn.  Al snel werden er remise kenmerken zichtbaar en op zet 36 werd de vrede getekend.

Gert had het niet onder de markt tegen de sterke schaker die Helsloot toch wel is en begaf na een Franse opening onder toenemende druk langs de 2e lijn.  Zijn initiatief met Dame en Paard rond veld b6 wogen daar niet tegen op en het stond 0.5-1.5

Enric speelde een nogal ingewikkelde partij die – iets voor hem – voorzichtig moest behandeld worden, en zeker niet te optimistisch, uitslag remise.  Bedankt Enric om half seizoen als reservespeler te zijn ingevallen op bordje 3 voor de rest van de partijen.

Benny verloor spijtig op 4, de vraag is of dat vijandelijke paard + toren niet op een of andere manier gekortwiekt konden worden vooraleer ze te gevaarlijk zouden zijn, zoals in de partij gebeurde.

Uitslag 1.5-2.5 en naar elo verhoudingen een logisch resultaat.

Skog 4 eindigt in afdeling 5 op de 8e plaats, met 9 matchpunten.

Geen kwaad seizoen waarbij noch promotie noch laatste of voorlaatste plaats in beeld kwamen, Benny en Gert het naar behoren deden, en ik voorwaar eindigde met een 3 op 11, een resultaat dat ik niet gewend ben, maar ja, daar is al veel over gebabbeld en geschreven.  Volgend jaar kan alleen maar beter gaan.

Eindigen deden we in ons geliefde lokaal met een interclub etentje voor 25 schakers, maar daarover, veronderstel ik, zullen andere mensen wel iets vertellen.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *