Op bezoek bij hekkensluiter Turnhout (TUSK 3), in hun nieuwe locatie, gingen we niettemin een onzeker gevecht tegemoet: onze topborden, Jeroen en Wout, waren er niet bij, en derhalve traden we aan met een wat vertimmerde ploeg, waar Herman en Jan twee trapjes hoger gingen spelen en Patrick en Bart bord 3 en 4 voor hun rekening namen. Het kon moeilijk worden, gelet op de opstelling van de tegenpartij, maar kansloos waren we zeker niet.

Helaas, de zaken pakten niet zo gunstig uit. Patrick werd verrast door 1. b4 en meteen 2. b5 en reageerde naar eigen zeggen niet optimaal. Een offer verderop, om tegenkansen te scheppen, bracht geen soelaas, en zo zaten we al meteen op achterstand. Luttele tijd later scoorde Jan tegen, nadat hij zijn tegenstander drie stukken die niet meededen had opgesolferd. Bart leek een houdbare stelling verworven te hebben, maar verloor een pion, waarna de partij in zijn nadeel kantelde. Alle hoop op (ten minste) een gelijkspel lag dan bij Herman, die aktief spel opzocht, edoch zich enigszins misrekende en er een pion bij inschoot. Vechten voor remise dan maar, al werd het gauw duidelijk dat het kalf al aardig aan het verdrinken was. Slotsom: een 1-3 nederlaag, extra jammer, omdat we geen punten pakken tegen de laatste in de stand. Nog geen drama, we staan nog altijd redelijk veilig, maar winst zou ons zo goed als zekerheid hebben geboden. Dat is dan voor een volgende tegenstander!

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *