We traden op 18/2 aan met een nieuwe reservespeler in onze ploeg, met name Enric Vilarnau aan bord 3.

Die ging voluit voor de winst en in een adembenemend slot lukte het hem zijn chinese tegenstander tot opgave te dwingen, het was nodig ook want die speler had een mat in 1 op het bord, alleen, Enric was wel eventjes eerst aan zet.

Aan bord 2 speelde ik tegen een jongetje van 11 jaar, die mij tussen zetten 30 en 42 genadeloos wegtikte.  Toen ik dan bij ex voorzitter en internationaal arbiter Sylvin De Vet ging klagen dat ze mij altijd paarden tegen kinderen, die weinig elo hebben maar wel steeds winnen, die rotjong, bekeek hij me met een lichtjes geamuseerde blik “héla héla, een beetje respekt hé, dat is wel mijn kleinzoon tegen wie gij vandaag speelde”.

Man in vorm Benny ontmoette aan bord 4 een chinees kind, 1138 elo, Benny liet zich niet verrassen en toonde het jongetje hoe het precies moest.

Voordien had Gert met zwart tegen de bekende jeugdschaker Arne Stroobant een wel heel bizarre opening gekozen, dat ging als volgt 

1.e4 e5  2.Pf3 Pc6  3.Lc4 f5  4. d3 fxe4  5.dxe4 h6  6.Pxe5 Dh4  7.Lxf7 Gert vocht nog voor wat hij waard was maar dat hielp niet meer.  

Ik vind dat ze het zouden moeten verbieden spannende partijen op het bord naast mij toe te laten, dat is enorm afleidend ja zelfs storend.

Met Enric op 3 en Benny op 4 gaan we dit seizoeneinde toch nog wel aardig wat puntjes sprokkelen.  En misschien mag ik toch nog eens tegen een volwassen tegenstander uitkomen, ik zal hiervoor een verzoekschrift bij de kbsb indienen.

2 reactie op “IC Westerlo 3 – Skog 4 2-2”
  1. Het moge bekend zijn dat die kinderen allemaal op tiktok zitten en daar staat een hoop snel te verwerken materiaal op over dubieuze gambietjes zoals dit Rousseau-gambiet en vooral ook hoe dit te weerleggen. Aangezien al die kinderen nog gezegend zijn met een fenomenaal visueel geheugen is de kans dat je die dus verrast met zo een opening in mijn ogen onbestaande.

  2. Enrique haalde in deze interclub 5,5 op 7. In de voetbal noemen ze dat een “supersub”.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *