Een bizarre dinsdagavond was het. Zowel Andrej, Tobias als Quinten gaven zonder reden een volle toren weg.
In reeks I kreeg Andrej het punt bijna in de schoot geworpen van Pascal, die zich volledig mispakte in de Schotse opening. Andrej kon in de complicaties materiaal winnen, maar miste de variant, en liet de zet erna zijn toren instaan. Schaakblindheid ten top. Kan al eens gebeuren zeker?_LEESMEER_

Ondertussen had Tobias een veelbelovende stelling opgebouwd tegen Roger aan de andere kant van de zaal. Roger keepte alles voortreffelijk en toen de stelling een sterke remisegeur kreeg, zette Tobias een volle toren in. Waar is die blindengeleidehond als je hem nodig hebt? Kan al eens gebeuren zeker?

Een dikke kilometer verder waarde ook de geest van SKOG door ten huize Paul, want Quinten die met pionvoordeel het eindspel inging, blunderde pardoes zijn, jawel, toren weg. Graag een witte stok voor Quinten! Kan al eens gebeuren zeker?

Gelukkig was het niet overal kommer en kwel. Dries brak genadeloos in op Carlo’s koningsstelling en won vervolgens vrij eenvoudig. Frank won in een korte partij van Wout.

In reeks III zagen we 4 felbevochten matchen die eindigden in het voordeel van Patrick, Jef, Alejandro en Kenneth.

In reeks IV was het tijd voor een inhaalronde. Iedereen is echter mooi bijgespeeld dus slechts 1 partij: Frank verloor zijn dame voor toren en loper van Geert, won in het laat een stuk terug, maar moest dan toch nog berusten in remise wegens tijdsgebrek.

Het seizoen lijkt nog maar net begonnen maar we zijn toch al 6 ronden ver. Tijd voor een eerste round-up!
In reeks I voert Pascal met 4,5/5 het klassement aan. Jan, Richard en Nikolaas lijken de enigen die nog in het zog blijven.
In reeks II valt de blitzstart van Paul op die nog steeds het maximum heeft. De enige die ietwat in de buurt blijft, is Wout maar die heeft wel al 2 partijen meer gespeeld.
In reeks III leidt Jef met Kenneth in de slipstream.
In reeks IV lijkt het een nek-aan-nek race te worden tussen Johan en Christophe die beiden nog niks afgaven.

6 reactie op “Iemand een toren?”
 1. Pascal,

  Als ik TxP doe (ipv De7), gevolgd door Lxc4, dan ben ik gewonnen. Bij TxP geeft Fritz btw -4.80…
  Eigelijk ist wel verdiend dak verloor, als ik -5.00 niet kan zien in partij, ben ik het ni waardig om te winnen !

 2. Als het een troost kan zijn: ik ben in drie zetten van +11 naar -5 gegaan…

 3. Ik had ook niet hoeven te verliezen tegen een ontketende Kenneth. Maar ’t was ingewikkeld ; zoiets had ik enkel tot een goed einde kunnen brengen mits een goede vorm. Een lichte paniek met het oog op het Open van Leuven overvalt mij. Ook zeer jammer dat het MLS al om 0:30 z’n laatste pintjes tapte 🙁

 4. Misschien kunnen we er een wedstrijdje van maken? Wie maakt met één zet de grootste sprong van min naar plus of omgekeerd…

 5. Vandaag (met het schaamrood op de wangen) in 5 zetten van +13 naar -11. Sorry, tegenstander.

 6. Pascal,

  Deze vrijdag eens Euro-Millions spelen ? De kans is groot dat ge scoort 😉 :p

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *