Interclub: 4 op 4!

Avatar foto

DoorJan T'Sas

mrt 4, 2013 120 views

De voorlaatste speeldag van de Interclubcompetitie leverde onze ploegen geen windeieren op! SKOG 5 en 6 waren bye en dat zorgde voor meer ruimte en lucht in ons lokaal. Op een of andere manier inspireerde dat de andere teams om alle vier hun match te winnen. We hebben het nog niet nagekeken, maar zo’n ‘clean sweep’ moet een unieke prestatie zijn voor onze club._LEESMEER_
In de rangschikking zien we dat SKOG 1 naar de derde plaats is geslopen en die plek kan vasthouden door over veertien dagen hekkensluiter Geel 2 te verslaan. Nog sterker echter is de derde plaats van SKOG 3, met slechts één punt achterstand op twee ploegen met evenveel punten. Straks maken SKOG 3 en de tweede in de stand alvast uit wie tweede wordt. Verliest leider CRELEL bovendien bij het vierde geranschikte Epicure, dan zit er zelfs een totaal onverwachte titel in! Ten slotte heeft SKOG 2 zich mathematisch gered. Na vijf nullen op rij werd gewonnen van Lille, met dank aan de sublieme toreneindspeltechniek van Lino

6 reactie op “Interclub: 4 op 4!”
  1. Ik heb gedaan wat Carlo doet bij SKOG 4 : mijn eigen kansen opofferen ten bate van de ploeg. Wel niet door remise te spelen en ‘puntenrust’ te brengen maar door er in te vliegen. Te tonen dat men niet bang moet zijn (door dubbel te offeren in de eerste 15 zetten bv.), door aan de ploegmaats een ‘visueel-lijkt-gewonnen-stelling’ op het bord te toveren. Dat geeft hun courage, inspiratie en zielerust waardoor ze meticuleus gaan spelen en zich opmaken om het punt -oh zo kortbij- op te rapen.

    🙂

    Dit is wel gek ; op de laatste speeldag voor de titel mogen spelen. Oh Grote Caïssa, Woluwe 1 heeft ooit slechte dingen over U gezegd, wij hebben elke avond na het sluiten van elk schaakboek – met soms door vermoeidheid doorbloede ogen – tot U gebeden. Aanhoort onze gebeden en beloont ons met een frisse kop als we ‘m nodig hebben. Temper onze offerlust en besprenkel onze zielen met Pentium IX-kwaliteiten.

  2. De drie ploegen die na de negende ronde voor SKOG 3 stonden in 4D deden het deze ronde opmerkelijk slecht. CRELEL en Woluwe, eerste en tweede, speelden gelijk tegen degradatiekandidaten Leuven en Hoboken. Epicure, dat derde stond, verloor van middenmoter TSM.

  3. Yep. Alleen nog ergens twee extra spelers vandaan halen :-).

  4. Spannende laatste ronde overmorgen ! Niet meer voor Skog 2, die hebben zich gelukkig gered de voorbije ronde. Maar : bereiken Skog 1 en 3 nog een podiumplaats ? Skog 3 vecht het uit tegen de rechtstreekse concurrent. En Skog 6 moet proberen iets te halen tegen de allersterkste ploeg uit de hele 5e Nationale die, als ze toch eens maar 3.5 wonnen, slecht gespeeld hadden. En last but not least gaat mijn dierbare skog 4 in extremis toch nog netjes voorbij skog 5 surfen, met 1 MP ! Wedden ?

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *