Het zat er al lang aan te komen, maar dankzij de remise tegen Rudi gisterenavond is Lino nu mathematisch zeker van de titel in reeks 2 van het clubkampioenschap, en daarbij horend een gereserveerd plaatsje voor volgend seizoen in reeks 1.

In reeks 1 won René zijn partij tegen Pascal. René heeft nog een half puntje nodig uit 2 partijen om zeker kampioen te worden. In reeks 3 moet Bart het kopgroepje lossen na nederlaag tegen Alejandro. Enkel Gert kan Jonathan nog bijbenen.

2 reactie op “Lino kampioen”
 1. We waren onpaar gisteren, en dus had ik heel veel tijd om wat rond te kijken, zonder tegenstander. Je kan niet uren lang alles aandachtig bekijken van alle partijen, 12 in totaal, inbegrepen een paar ladders maar :
  – Lino was de sterkste dit jaar. Rudi Luyten kwam ei zo na nog roet in het eten gooien, maar Lino behield het evenwicht in een dame-eindspel met een pion minder, proficiat Lino.
  – Patrik kan 2e worden, na een sterke partij met wit tegen JV.
  – Ik had Alejandro’s mirakelzet Pxc4 vanop de zijlijn al voorzien, als ultieme maar mss effectieve redmiddel voor hem, maar Bart als je de koning op het paard blijft spelen in de promotiehoek, wordt het dan geen remise ??
  – Quinten opende met b3, e3 en won nogal snel tegen GvH.
  – Nikolaas dekte een zwart D-indisch paard op e4 niet met d5 maar met f5. Er moeten zware fouten gebeurd zijn langs de diagonaal b7-g2 want na 20 zetten kon Wim C met wit opgeven.
  – Wat bezielde Willem om e5-e4 te spelen ? Een blunder Willem ? 1-0 voor Dries.
  – En dan tenslotte René tegen Pascal. Een genot voor elke toeschouwer. René die 2 p voorkomt, zo maar. Pascal die tegenspel vindt, in zware tijdsdruk. Pascal die een kwal bij-offert, en mss wit’s hele verdedigingswal opblaast. Pascal die plots op zet 38 in de fout gaat, erg. Maar, het mag gezegd : heel koel verdedigd van René.
  – De andere mensen in de zaal, sorry, heb niet alles genoeg kunnen zien om er iets over te vertellen.

  Doodmoe ging ik dan maar om 24h naar huis, het urenlange rechtstaan weet je wel. Ik zie heel graag schaakpartijen, maar het is denk ik af en toe minder vermoeiend om er zelf eentje te spelen !!
  ++

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *