Interclub

Avatar foto

DoorPascal De Kaey

okt 2, 2008 468 views
12 reactie op “Interclub”
 1. Daar is een knuppel in de schaakbond die het nodig vindt om
  de ELO fiches voortaan op een andere URL te zetten, zodat
  overal te lande duizenden hyperlinks niet meer werken.
  Goe bezig.

 2. Nondenondenonde. Dat is trouwens niet de eerste keer. Ik denk dat ze dat gemiddeld één keer per jaar lappen. ’t Zijn Charels daar. Over de KBSB-site zelf zullen we ook maar zwijgen zeker. Vooral hilarisch is op de startpagina het geel-gemarkeerde woord ‘NIEUW’ onder de link naar VSF, dat er ondertussen toch ook al enkele jaren staat…

 3. Dat komt omdat men op KBSB de betekenis van het woord “nieuw” niet kent als er geen vertaling bij staat…

 4. Ik begin er toch meer en meer van overtuigd te geraken dat organisaties zoals de kbsb (of andere) eens moeten beginnen met deftige websites te leveren door deftige webmasters te vinden (en te betalen). Dat vrijwilligersmentaliteitje heeft tot hiertoe bij hun niet veel opgeleverd. Immers, wie is er nu gebaat bij negatieve of geen reacties als er constructieve kritiek wordt gegeven zoals het ontbreken van documentatie ? En wie in hemelsnaam vindt nu die website nog van deze tijd ? (pas op, ik ben de eerste om te zeggen dat de liga-site op dat vlak ook heel wat beter mag, kandidaten mogen zich altijd aanmelden).

  Aan de andere kant ben ik ook de eerste om te zeggen dat het niet bepaald motiverend werkt om goed werk te leveren als bepaalde clubs zelf hun botten vegen aan hun verantwoordelijkheden (ik denk aan tijdig de tornooiresultaten doorsturen of ledenadministratie). Ik ben er van overtuigd dat daar misschien best wel enkele goede krachten zitten (bv. heb goede ervaringen met Daniel Halleux), maar gewoonweg niet juist worden gebruikt of met de juiste mensen samenwerken.

  Nuja, het is blijkbaar een virus dat amateurisme, als ik zie in wat voor tijden de FIDE nog leeft op het gebied van eloverwerking…

  Mijn gedacht

 5. Nu twee, Luc. Voor fouten mag je altijd de link ‘meld een fout/klacht’ gebruiken.

 6. Ja dat weet ik, maar ik weiger mail clients a la WinMail te gebruiken.
  Safety first.

  Ja, de kalender is nu toegankelijk. Dank u.

  Waar vind ik in welke ploeg ik speel ?
  ik dacht in 4 en dus tegen Noorderwijk, maar captain Jef zegt tegen Hoboken !?

 7. Luc, ik stel voor dat we gewoon naar het clublokaal komen alwaar captain Jef ons de juiste voorverwarmde stoelen zal aanduiden.

 8. Vermits de weblog “Verslagen” net als de weblog “Interclub” nog altijd de IC van vorig jaar vermeldt, (De webmaster is met vacantie), zal ik mijn verslagje van de 1e ronde IC 08/09 maar op het Forum debiteren, hopelijk lukt het op deze manier. Ik geloof dat er een webmalaise aan de gang is, maar ’t is misschien van soit, een beetje à la Fortis – je merkt het pas als het te laat is. De IC had van in het begin veel voeten in de aarde, en was twee maanden het onderwerp van gesprek. Nils, Stijn, en PdK konden vandaag niet meer opgesteld worden tegenover vorig jaar. NN en PdK moeten we vergeten, SvR kon vandaag niet. Van een aderlating gesproken. JT had na intensief overleg met enkele bestuursleden beslist om de kegel om te draaien : we gaan voor een “verjongde” ploeg, die er wel elke ronde staat. En we zien wel.
  Hoe ging het dan vandaag ?
  2,5-3,5 verlies tegen Hob 2, dat is geen slechte uitslag. Maar misschien komt er een verslag vanuit de 1e ploeg ? In elk geval, bedankt reserve Guy Wuyts met de enige overwinning.
  Wat ons op Skog 2, IVe afdeling betrof, Hob 4 zat tegenover ons met een forfait op bord 1. Lino glimlachen, maar ze gaan toch niet allemaal forfait geven. Lino’s reputatie van Skog’s 1e bord in 4e klasse is dermate verspreid dat we toch nog minstens twee forfaits verwachten, zeker in ontmoetingen in het Antwerpse.
  Ik zat met wit op bord 3 met volgende opening : 1.c4 g6 2.Pc3 Lg7 3.d4 c5 4.d5 d6 5.e4 f5 Voilà, na 6.Ld3 gaat hij in de fout : 6..,Pf6 7.exf Lxf 8.LxL gxL 9.Ph3 De zwartspeler had nog één kans om te overleven, op zet 17. Nee dus, wit won op zet 20 , en bleef toch getroubleerd achter omdat hij op zet 17 zwart een kans op goed spel had gegund. Dan win je al eens in 20 zetten, en ben je nog niet content. Wim en Quinten wonnen nadien ook, onze score tot een monster brengend van 4-0 !! Wim speelde het erg technisch, in een veld vol pionnen, maar hij had de pion voor, en de koning deed de rest. Quinten nam met Db6xb2 de giftige pion, berekende daarna alles koeltjes, en won.

  Ploeg 3 in 4e klasse zal vermoedelijk geen schrijver in huis hebben. We zaten daar met twee jeugdige ex-russen, een jonge jongen en een reservespeler die, begrijpelijkerwijze, om 16h al verloren had en naar huis was. Vlug meegegeven : Oleg won, maar daar heb ik niets van gezien, proficiat !, Andrej op bord 1 in 4e klasse verloor in een eindspel, maar ook Jeroen verloor. Terwijl hij volgens mij en BvT op het eind gewonnen stond : Lxh2 !, KxL Pf3+ en PxL en gewonnen.

  Ruben’s eerste IC partij in zijn leven werd gewonnen, een hele, hele dikke proficiat, de kenners (waaronder ikzelf natuurlijk) zagen dat het goed was, en zetten er aardig wat Fortis aandelen voor in om te voorspellen dat het goed zal blijven gaan met dit talent. Uitslag 4-0 voor ploeg 6 !!

  Als in de 4e ploeg (wie schrijft daar wat ?) Luc nu ook al tegen ex skogger Pierre Guldentops remise maakt (ex 2100), dan komt het met die ploeg beslist wel goed (2,5 gewonnen), en rest er nu alleen nog ploeg 6 : 5e afdeling-kanonnen à la Ghislain, Rudi, Karel en Frank D. Geen een van die routiniers kon een verlies vermijden vandaag, en ik zou me kunnen voorstellen dat er hier ook niet veel verslag van zal verschijnen, maar ze moeten wel op een of andere manier gaan beginnen beseffen wat het verschil is tussen remise maken en verliezen. Gegarandeerd : dit komt wel goed, dit team eindigt nog top 5 !

  Slotsom : als ik een beetje de zaken bij mekaar reken 14/12 voor Skog. Eerste ploeg op kruissnelheid, de rest afwachten, ploeg 2 hoeft al niet te zweten voor degradatie, we staan aan kop, minstens voor één ronde dit seizoen !
  Carlo.

 9. @CD
  erg vriendelijk, dank u.
  “wie schrijft daar wat?”: onze captain verzamelt de individuele zieleroerselen.
  Nog even geduld a.u.b.

 10. bondse knuppel, deel 2.
  ik denk niet dat het vroeger zo was, maar momenteel werkt de zoekfunctie
  van de ELO pagina’s redelijk crazy, enkel de eerste letter van de
  zoekterm wordt met zekerheid gerespecteerd, de rest soms.
  Zoek bijvoorbeeld eens op “DOO”

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *