Met zijn eerste zege heeft SKOG 4 zich tijdens de vierde Interclubronde van de laatste plaats weg gespeeld. Dat deed ook SKOG 3, door gelijk te spelen. Het scheelde niet veel of alle zes teams van onze club hadden matchpunten gesprokkeld, maar SKOG 2 verloor met het kleinste verschil. SKOG 1 en SKOG 6 wonnen, terwijl SKOG 5 gelijk speelde.

Deze ronde was er een met enkele opvallende individuele prestaties. Tegen Schoten 1 kreeg SKOG 1 een forfaitpunt cadeau op bord 3, maar Jan T deed daar een onverhoopt punt bij door overtuigend te winnen van Stefan Beukema, die in de elitereeks van het jongste BK nog twee GM’s had geklopt maar zondag duidelijk een offday had. Voor SKOG 2 maakte Jan V remise tegen een 2000-plusser. En Karel rijfde voor SKOG 5 een punt binnen door in de later uurtjes op knappe wijze een stelling te winnen met D+P tegen D+L (en wat pionnen natuurlijk). En dan vergeten we allicht nog enkele prestaties. Al bij al een prima ronde voor onze club!

10 reactie op “Interclub: eerste punten voor SKOG 3 en 4”
  1. Bart vT, ik heb die slotstelling op zet 32 van mij eens in de machine gestoken, omdat ik het al bij al merkwaardig bleef vinden wat je gisteren aanvoerde. Fritz beoordeelt dat ding met een 1.90 voor zwart, en bouwt dat rustig verder uit, een pion naar g4, en uiteindelijk promoveert de b-pion tot dame en moet ik mijn loper geven, op zet 47. Het is gewonnen voor zwart, maar je hebt gelijk als je stelt dat de zwartspeler het achter het bord dan ook maar moet bewijzen, en dat de ploeg recht had op een taaiere poging tot remise vanwege haar kapitein.

  2. Zo gaat met Fritz: ik heb er mijn partij ook ingestoken. 1,5+ na de opening, 3,8+ bij de start van het eindspel, maar tactisch had ik het vroeger kunnen uitmaken. Gewoon eventjes een dame inzetten volstond … :-/

  3. Patrik, had nog 46 seconden voor 1 zet te spelen, vandaar dat hij remise voorstelde toen hij aanvalkansen kreeg, hij had niet gezien dat hij er mat uithaalde. Achteraf wel, natuurlijk.
    Zo zie je maar het is altijd makkelijker naast het bord dan achter.

    Ikzelf heb slecht gespeeld, ik verloor een pion, maar kreeg er wel loper voor paard voor. Wit kreeg een goede aanval, maar nadat ik mijn laatste paard ruilde voor zijn laatste paard, kon hij enkel nog wat dreigen. Hij plooide terug en ik stelde remise voor, aangezien ik een pion achter stond en niet door de muurvaste stelling kon geraken.

  4. mijn tegenstrever had echt niet gedacht dat hij ging verliezen en zeker niet na maar 20 zetten. Hij was er echt niet goed van.

  5. @ Jan, vreemd ik zie niets. Alle uitslagen staan erop. Misschien een tijdelijke bug of zo…?

  6. @ Jan: ze stonden er al de week voordien op; het is nog al gebeurd dat uitslagen verdwenen dit jaar. Probleem dat blijkbaar niet opgelost is …

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *