Met drie overwinningen, een gelijkspel en twee nederlagen werd het nipt een positieve zondag voor onze Interclubteams. SKOG 3, 5 en 6 wonnen met het kleinste verschil en SKOG 1 hield een serieus versterkt Gent op remise. SKOG 2 verloor opnieuw en zakt weg in de rangschikking, SKOG 4 verloor tegen een duidelijk sterker NLS2. Leuk om weten: de verplaatsingen hebben we gehad, de laatste twee rondes spelen we thuis. Ideaal om sterk te eindigen. Zowel SKOG 1 als SKOG 3 hebben nog kansen op een podiumplaats.

8 reactie op “Interclub: koud maar vrij zonnig”
 1. ’t Is natuurlijk SKOG 3 die eventueel nog op het podium kan komen. SKOG 2 is al zo goed als zeker van niet op het podium te eindigen :-).
  Voor ploeg drie wordt het ook wel moeilijk want er komen nog twee sterke tegenstanders op bezoek. Maar we zullen proberen…

 2. Als reactie op het verslag van SKOG 6: aangezien beide spelers de zetten noteren kan best, als zo’n incident zich nog eens voordoet, de partij op een ander bord worden nagespeeld aan de hand van de notatieformulieren. Dan blijkt onmiddellijk als er ergens een extra zet is.
  Het reglement zegt dan dat de eerst gespeelde zet blijft en de tweede wordt teruggenomen. Vanuit die stelling wordt dan voortgespeeld.

 3. Ik stel voor dat wij Woluwe kloppen en dat Epicure CRLEL te grazen neemt. Zodoende zijn we weer een medaille rijker.

 4. Jan,
  bij mijn weten heeft skog 2 verloren van kask.
  Op bord 1 heeft Guy op een mooie manier gewonnen van Yuli Lavrenov. Andrej en Lino hebben verloren en Jan heeft mij remise aangeboden in een heel interessante stelling, die ik nog niet echt volledig heb kunnen analyseren.

 5. @JanV: gewoonlijk met een gemiddelde van 1500? Vanwaar haal je dat?
  Hier het elo-overzicht van KASK dit seizoen:
  R1: 1813 – R2: 1966 – R3: 1813 – R4: 1813 – R5: 1720 – R6: 1797 – R7: 1884 (niet aangepast aan de 2 forfaits en de enigste ronde dat ik niet kon meedoen…) – R8: 1600 – R9 (tegen jullie): 2007.
  Mijn berekening hadden wij met KASK gemiddeld 1800 tot en met ronde 8. Ons eigenlijkste 4e bord kon niet, en Dimitri kon deze ronde wel, voor de rest heeft praktisch iedereen elke ronde gespeeld. Op Patrick Vander Voort na… die wel elke ronde zowat aanwezig was, maar zelf wou hij eigenlijk niet spelen. Frank Schrickx had op voorhand al gezegd dat hij zo min mogelijk wou spelen in de IC. Dus Jan, als je iets schrijft… check dan eerst wel even of het klopt… Ik heb op 1 ronde na alle ronden gespeeld, Yuli heeft op 2 of 3 ronden na alle ronden gespeeld… Voor de rest, en dat geef ik grif toe, verschiet ik er zelf van hoe weinig forfaits wij dit seizoen hebben moeten geven.

 6. Eens een rondje gedraaid doorheen de individuele resultaten van al onze IC’ers tot dusverre. Vz JT geeft het goede voorbeeld en torent bovenaan met 6.5 op 9. Samen met Willem zet hij Skog 1 in een rustig seizoen. Of zijn beide spelers misschien iets te laag geplaatst binnen die ploeg ?? (Slecht karakter). Steven Verheyen, voor velen minder bekend, is de absolute sterkhouder van onze jeugdploeg, niet alleen met de logistiek waarvoor dank maar ook qua uitslagen achter het bord. En Wout tenslotte speelt een dijk van een IC op een erg hoog bord, maar die speelt al een paar seizoenen de pannen van het IC-dak. Keep the good things going !

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *