Ploeg 1 in de Zilveren Toren verloor al voor de vijfde keer, met 5-1 bij KMSK 2. Tot nu toe de sterkste tegenstander, met een gemiddelde ELO-rating van 2066 tegenover 1883 voor onze ploeg. Ploeg 2 deed het iets beter: gelijkspel tegen Borgerhout 2. Door het verlies van Brasschaat 3 komt SKOG 2 daarmee op een gedeelde tweede plaats. Vanaf ronde zes komt ook de derde SKOG ploeg terug in actie.

5 reactie op “Zilveren Toren ronde 5”
 1. 13 dagen zonder enige reactie in “Laatste reacties”. Pascal zit in Egypte, en zitten dan ook alle skoggers in skigebieden ?? Bijna nooit meegemaakt, triestige veertiendaagse van een club in diepe winterslaap. Ugh – Ugh wakker worden, dadelijk schrijf ik een verslag(je) van onze interclub op bezoek in het charmante Lommel.

 2. Skog 1 is een sukkelploegje, dampend doorheen de 1e afdeling met een 6 op 30 of zo iets, een blamage voor onze club. Waaraan ligt dat ? Ik heb geen oplossing, ik stel alleen maar vast. Gelukkig hebben we mooie dingen te vertellen : Nikolaas haalde in Mechelen moeiteloos remise aan bord 1 tegen Arno Bomans. De Mechelse had zich versterkt met het huurdersduo Bomans-Van Capellen, waardoor ze hun kanon Gooris tegen Willem H op bord 3 konden inbrengen. Willem bracht de partij ’s nachts netjes in remise naar huis met loperpaar en pion tegen toren met 2 gescheiden pionnen. Maar voor de rest ? Scheisse, zo rap mogelijk naar 2e. En hopen dat we daar niet degraderen. Maar voor Tobias als non playing captain alle lof, hoewel we dat voor volgend seizoen toch maar eens in vraag dienen te stellen. En nu: iets bedenken over de IC

 3. Carlo, er zijn verschillende factoren die bijdragen tot de slechte resultaten van SKOG 1. Voor een deel hebben we pech dat een aantal tegenstanders met een sterker dan gewoonlijke opstelling tegen ons aantraden. Bv. Van Beers heeft nog maar één keer gespeeld bij Geel, Docx nog maar een keer of twee bij Borgerhout. Dat is natuurlijk het goed recht van die ploegen, bij ons wisselt de opstelling ook sterk van ronde tot ronde. We hebben gewoon pech gehad dat die topspelers tegen ons wel speelde.

  Mechelen 2 was trouwens niet echt versterkt; die spelers van Opwijk doen daar elke ronde mee.

  Daar komt dan ook nog eens bij dat als wij dan eens een sterke opstelling hebben (bv. ronde 4 tegen Hoboken) onze topborden punten laten liggen.

  Hoewel het nu wel erg moeilijk is geworden denk ik niet dat de ploeg a piori kansloos was om in eerste te blijven, maar daar zal toch altijd wat geluk bij nodig zijn.

  Als SKOG 1 degradeert en SKOG 2 promoveert niet zitten we volgend jaar weer met twee ploegen in tweede afdeling. Dan gaat er bijna zeker weer één promoveren en kunnen we opnieuw proberen…

 4. Het lokaal van Hoboken is inderdaad een beetje gelegen in het hol van de ex-planeet Pluto (of bedoelden ze een hondje in dat spreekwoord?) maar toch was er een bovenliggender reden in het te laat arriveren. Wat ik weeral bijgeleerd heb :
  – neem de papieren met wegbeschrijving die je hebt afgeprint ook effectief mee
  – als je de Jules Moretuslei gemist hebt, vraag dan niet de weg aan Westvlamingen met rugzak die een zoekrally aan het doen zijn
  – draag in februari handschoenen bij afstanden van > 5 km
  – vraag NOOIT de weg aan sportvissers, ook niet als je geruisloos komt aangefietst.

 5. De ZT en ik, dat blijft een moeilijke relatie, al decades lang. Vandaag was ik opgesteld in Skog 2, uit bij Burcht 1, in de 2e Afd. We verloren met 4-0. Op hun bord 1 zat Nieto (wat zit die daar in god’s naam zijn tijd te verdoen ??), op bord 2 een jonge Azeri uit Bakoe, ik denk gosh dit loopt niet goed af maar omdat ik de jongeman niet kende over mij op bord 3 gingen we er keihard voor. Na een zet of 30 dacht ik dat ik beter stond, maar hij speelde het ijzersterk. Bleek nadien dat het een huurling betrof uit Waregem, met 300+. Burcht tegen Oude God ja wadde. Ik speelde vandaag voor het eerst in dat lokaal, in Burcht. Het is beslist mijn laatste keer. Ik kan al mijn kleren naar de droogkuis brengen, van de sigarettenstank die doorheen elke vezel van dat gebouw je naar de keel grijpt ook al wordt er niet effectief gerookt op de momenten dat er bezoekers van andere clubs zijn. Ik heb pas verloren, dus dat knaagt nog wat, maar toch, wat Burcht daar aan het uitvreten is, ik heb daar geen goed gevoel bij. Aan hen om mijn ongelijk te bewijzen.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *