Het duurde even voor alle partijen gespeeld waren, maar SKOG 2 heeft ook zijn laatste wedstrijd gewonnen. Het werd een overtuigende 3,5-0,5 zege tegen KASK 2, dat enkel op bord 1 een gelijkwaardige ELO-tegenstander wist op te stellen. Eerste bord Bart had er dan ook zijn handen vol mee. Vrij snel nam zijn tegenstander het initiatief over, maar meer dan dat leek dat niet op te leveren. De partij evolueerde naar een L+P-eindspel waarin zwart nog steeds overwicht leek te hebben. Wit verdedigde zich echter accuraat en uiteindelijk werd de vrede getekend. Eerder had Jan (2), met zwart, zijn tegenstander mat gezet na een partij waarin hij na de snel gespeelde opening verwikkelingen zocht. Wit hield enkele dreigingen af, maar koos voor afwikkeling die zwart de kans gaf om een een pion te offeren en zijn ingesloten zwartveldige loper te bevrijden. Wit nam het offer aan, maar dat bleek meer dan de witte stelling, met de koning in een onveilige positie, kon verdragen. Via een loperoffer gaf zwart prompt mat in drie. Daarna was het nog lang wachten op het resultaat van beide resterende partijen. Nikolaas (4) stond een pion achter, maar had heel wat compensatie via een open h-lijn met koningsaanval. Die leverde hem kwaliteitswinst op en enkele zetten later hield wit het voor bekeken. Dries (5) speelde een positioneel sterke partij, waarin hij na wat gelaveer het initiatief greep op de damevleugel en een pion won. Beide partijen hadden enkele pionnen op de koningsvleugel, verder een witveldige loper en de zwarte stukken. Niet zo simpel, zeker omdat zwart zich goed verdedigde, maar wit vond het goede plan en wikkelde af naar een voordelig T+L-eindspel. Met een schijnoffer won hij nog een tweede pion en vervolgens dwong hij torenruil af. Het resterende lopereindspel was nog een kwestie van techniek. Daarmee rondt SKOG 2 zijn kampioenstitel fraai af met 22 punten op 22, of het maximum van de punten. En nu terug naar derde!

4 reactie op “Interclub: SKOG 2 wint ook laatste match”
  1. Proficiat aan de onbetwiste kampioenen van SKOG2, en ook aan SKOG6, dat na de eerste teleurstelling van “maar” een gelijkspel, alsnog de vreugdevuren mocht ontsteken – noem het maar een allersmakelijkst dessert bij het IC-etentje – omdat de concurrent uit Luik verrassend verloor. Twee kampioenen in één jaar, wat een weelde!

  2. Prachtig afgesloten, die laatste IC- ronde. Proficiat!

  3. Die ene keer dat we kunnen stoefen moeten we het ook goed doen, vind ik. Dus nog een paar straffe SKOG2-statistieken: er waren over de 29 reeksen maar 2 andere teams die al hun matchen wonnen. Onze meest frequente score was 3½-½. Gemiddeld wonnen we met (tot op één decimaal afgerond) 3,3-0,7. Per bord scoorden we gemiddeld exact 9 punten, wat meer is dan elk ander team. Als we interclub.web.app mogen geloven – en dat mogen we, geloof ik – staan zowel Dries als ik in de top 10 van topscorers. Ook in die top 10: Lennert Bex, de sterkhouder van onze naaste achtervolger Midden-Limburg, en Eric Sauvage, die met 666 onze 6de ploeg beconcurreerde.

  4. Nikolaas, met 10,5 op 11 ben je zelfs de onbetwiste topscorer van de interclub. Hulde!

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *