Skog 6 kampioen!

Avatar foto

DoorCarlo Doossche

mei 1, 2023 597 views

Op 30/4 eindigde onze interclub 2022/2023 in een ware rollercoaster.Skog 6 won vorige ronde in Luik bij club 666, de enige kandidaat om ons te beletten kampioen te spelen, waardoor we op dat moment met gelijke matchpunten kwamen, maar wel met 2 bordpunten voorsprong .Vandaag speelden we thuis, borden 1 en 3 met wit, Gert op 1 met een loperspel strafte een fout van zwart keihard af. Gemakkelijk gezegd, je moet het nog nauwkeurig doen ook.’t Was nodig ook want mijn jonge Molse jongen speelde beter dan ikzelf, en won terecht.Benny verloor nadien, een pionneneindspel moet je ten allen tijde vermijden Benny, als je die ene pion achter staat. De rest is tempo, simpel.Jan speelde een berenseizoen, ook vandaag won hij souverain. Gedeprimeerd trokken we naar het Theater café, met een 2-2 tussenstand, daarna naar de Vlegel, heel lekker gegeten.Je houdt het niet voor mogelijk, maar rond een uur of acht sijpelde er een bericht door waarbij club 666 in Westerlo met 2.5-1.5 zou verloren hebben, waardoor wij toch nog kampioen zouden zijn ! Ik hield het niet voor mogelijk, maar ondertussen stapelen zich de bewijsstukken op, en kon het echt niet meer mis gaan : Skog 6 is definitief en officieelkampioen !!Voorzitter Jan wordt hierbij vriendelijk verzocht een groooooote bloemeké te laten toekomen op het adres Schaakkring Westerlo. Maar het zijn natuurlijk de fraaie uitslagen van alleic-ontmoetingen vooraf, die gemaakt hebben dat wij tenslotte toch nog onverwacht en onverhoopt een sensationele ommekeer voor mekaar brachten, te beginnen met de overwinning van vorige ronde in Luik.Hoe moet het volgend jaar gaan ? Geen idee.We weten dat er volgend jaar bij ons 6 derdeklassers rondlopen, en 8 vierdeklassers.’t Zal druk zijn in elo-straat.

3 reactie op “Skog 6 kampioen!”
  1. Opvallende statistiek: we speelden 5 keer gelijk, 4 keer tegen ploegen onderaan het klassement (nummers 8, 9, 10 en 12). Ons gelijkspel gisteren hadden we misschien toch kunnen voorspellen ;-).

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *