In de 1/8ste finale van de Beker Adams moesten de favorieten hun beste zetten op het bord toveren om hun overwicht te laten gelden. Een overzicht:
Dries speelde alles behalve op remise en ging ten aanval met de f-, g- en h-pion. Daniël moest goed uitkijken maar behield de controle en verplichtte Dries tot fouten in de tijdnoodfase. Nikolaas mispakte zich in de opening aan Jan. Jan hield de teugels goed in handen en nam het volle punt mee naar huis. De verrassing van de speeldag! _LEESMEER_

Quinten trok tegen Bart meteen alle initiatief naar zich toe en kwam goed tot zeer goed te staan. Bart verdedigde zoals alleen Bart dat kan, en kon met een kwaliteit minder tijdens Quintens tijdnoodfase een vrijpion laten promoveren. Bart gaat door. Peter speelde al 3 jaar geen lange partij meer, maar daar was weinig van te merken. Kenneth kon de druk op paard d7 niet houden en verloor.

Jonathan gaat verder na een onverwachte forfait van Patrik. Pascal kwam na de opening beter te staan tegen Gert, maar die liet zich niet zomaar inpakken. Het pionneneindspel met 2P vs T bleek echter onhoudbaar voor Gert.

Na een topdag in Schoten (later meer) zet Carlo de kers op de taart door een vlotte overwinning tegen Jonathan. Lino dacht onterecht een kwaliteit te verliezen van Rudi en gaf op.

8 spelers blijven er nu dus nog over. Wie volgende week kan winnen, verzekert zich meteen voor een plaats in ‘het zaaltje’ tijdens de live-finale op 22 mei.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *