Een overvolle speelzaal, veel partijen voor het Clubkampioenschap en het Laddertoernooi, een mengelmoes van anciens en nieuwkomers, mannen en vrouwen, jong en oud, daar krijgt een toernooileider steeds een warm hart van. Zeker als er dan nog eens heel wat belangrijke uitslagen vallen. _LEESMEER_

Een korte blik op de reeksleiders:

In reeks 1 had Daniel nog wat partijen in te halen. Die is hij nu met succes aan het bijwerken zodat hij na zijn winst tegen Tobias voor het eerst dit seizoen aan de leiding komt. Voor achtervolgers Pascal en Tony wordt het – tja – achtervolgen.

In reeks 2 voert Mart de reeks aan, maar eigenlijk gaat de strijd vooral tussen Carlo en Jan die nog partijen moeten inhalen. Carlo verloor echter van die andere Jan zodat het er voor Jan plots zeer goed begint uit te zien. 

In reeks 3 een gelijkaardig scenario. Leider Alejandro kon zijn leidersplaats verzilveren maar moest de duimen leggen tegen Tony waardoor Enrique plots terug mee doet. Als Enrique zijn laatste partij kan winnen, wordt het scheidingspunten tellen!

In reeks 4 kon leider Jef het laken wel definitief naar zich toe trekken. In de topmatch tegen Arno nam Jef het volledige punt en verzekerde zich van de reekswinst. Proficiat, Jef!

Verder nog even melden dat de stand van het Laddertoernooi wordt aangevoerd door nieuwkomer Wijnand en dat je nog kan inschrijven voor de Beker Adams!

2 reactie op “Jef wint reeks 4!”
  1. Als ik goed geteld heb is Alejandro ook zeker van de titel in reeks 3.

    – Enrique moet winnen om evenveel punten te hebben. De beide onderlinge partijen waren remise, en als Enrique no een partij wint hebben beiden ook dezelfde Kashdan score (het zelfde aantal partijen gewonnen).

    – De volgende tie-break is dan de Sonneborn-Berger score. De SBBs hangen af van de overige twee nog te spelen partijen: Jacques tegen Rudi en Heidi tegen Ghislain. Echter in vrijwel alle combinaties van uitslagen zal Alejandro een hogere SBB score hebben. Ik denk dat de enige uitzondering is als Heidi en Rudi winnen; in dat geval zijn beide SBB scores gelijk: 42.25.

    – De laatste tie-break is dan de Koya score. Dit is het aantal punten behaald tegen tegenstanders die 50% of meer scoorden (zie FIDE handboek hoofdstuk C.05, appendix 3, artikel 12.1.2 A(d), voor wie dat echt wil weten). De enige andere speler die 50% scoort is in dit geval Ghislain. Alejandro heeft 1.5 behaald tegen hem terwijl Enrique slechts 1 scoorde.

  2. Beetje spijtig vind ik het toch, al die excessieve informatie, zonder die mic mac van berekeningen en scheidingspunten had Enric nog een leuk einde seizoen gekend, nog iets om van te dromen. Nu valt alle spanning weg, voor ons maar vooral voor hem.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *