De afgelopen zondagvoormiddagen werd het clubkampioenschap voor de jeugd gespeeld. Zoals gebruikelijk werd er in twee reeksen gespeeld: één voor de beginners (stap 2) en één voor de meer geevorderden (stappen 3, 4 & 5). In beide reeksen werden zeven ronden afgewerkt.

Het kampioenschap voor stap 2 werd gedomineerd door Mathias. Hij won de eerste zes partijen en was daarmee al zeker van de eindzege. In de laatste ronde verloor hij dan toch een half punt door pat te zetten met een dame, loper en pion extra. Eindscore 6.5 op 7 dus, anderhalf punt meer dan Tjörven, die tweede was en beste van de eerstejaars.

_LEESMEER_

De top van het klassement:

  1. Mathias: 6.5
  2. Tjörven: 5.0
  3. Kato: 4.5
  4. Matthew: 4.0
  5. Vincent: 3.5

Bij de gevorderden  was het kampioenschap heel wat spannender. Na de eerste speeldag stonden titelverdediger Jonas, Michiel, Jasper, Torald en Christophe samen op kop met drie punten op vier. De tweede speeldag deed Christophe niet meer mee (vermoedelijk omwille van examen).

Michiel leek op weg te zijn naar de titel met overwinningen tegen zowel Torald als Jonas maar Jasper bleef ook winnen. Uiteindelijk scoorden zowel Michiel als Jasper drie uit drie op de tweede speeldag en eindigden ze beiden met 6/7. De onderlinge partij, het eerste scheidingssysteem, was gewonnen door Jasper die dus, twee jaar na zijn titel in de stap 2 reek, zijn broer opvolgt als SKOG-jeugdkampioen.

De top van de eindstand:

  1. Jasper 6.0
  2. Michiel 6.0
  3. Jonas 5.0
  4. Torald 4.0
  5. Cristophe 3.0

Verder haalden ook Milo en Wannes drie punten, zij krijgen een eervolle vermelding als beste spelers van stap 3.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *