De Interclub-zondag bracht wisselend succes. SKOG I, II en VI gingen kansloos ten onder tegen Brasschaat. SKOG III deelde de punten. Ploegen IV, V en VII wonnen. Voor de VII verliep het minder vlot dan verwacht, maar de nipte overwinning garandeert wel de promotie naar vierde afdeling. Proficiat Tobias, Wout, Hendrik en Johan. Als Johan de laatste ronde ook nog wint, mag hij een fantastische 11/11 op zijn naam zetten. Sterk.

Belangrijk: de laatste ronde wordt gespeeld op 3 april en niet – zoals verkeerdelijk in de kalender stond – op 27 maart.

10 reactie op “SKOG VII promoveert!”
 1. Volgens de KBSK-site heeft SKOG IV verloren met 8-7, omwille van een forfait op basis artikel 33a. Blijkbaar was Jan opgegeven als basisspeler in een andere ploeg…

 2. Alvast een tip voor mensen die graag een zonnebril dragen: het helpt echt NIET als je wil schaken. Door omstandigheden had ik niet de tijd om mijn andere bril te halen, ik heb een belangrijke les geleerd. Het verschil tussen witte en zwarte stukken vervaagt enorm met een zonnebril (ook al is ze speciaal op sterkte gemaakt).

  Jammer van ploeg 4

 3. Ja, boeken toe voor ons (SKOG 4). Grote troost : de kans op promotie was quasi nihil ; 2 v/d 3 beste tweedes konden we niet meer bijhalen. Er bleef dus één ticket voor 4de over. Om dat binnen te halen moesten drie concurrerende ploegen verliezen op de laatste speeldag. Zeer onwaarschijnlijk plus het feit dat ze hier en daar mochten aantreden tegen kelderploegen.
  Wel sneu en jammer voor de elopunten. De namiddag is niet verloren ; ik speelde een leuke spectaculaire partij.

 4. @Gert: Een forfait omwille van een foutieve opstelling heeft geen gevolg voor de ELO-verwerking. De partij wordt verwerkt volgens de gespeelde uitslag.

 5. Proficiat aan de hele ploeg: Tobias, Wout, Hendrik en Johan (en occasionele invaller als die er geweest zou zijn)! En zonder puntenverlies, dat maakt het helemaal mooi.

 6. Etentje volgende week, jawel, lees dit reeds in het verslag van de vorige IC, 3e ploeg. Wij hebben onze gebruikelijke hoek in het restaurant gereserveerd voor een 15 à 20 personen, afspraak na de IC vanaf een uur of 7 – het drankgebruik tijdens het eten voor rekening van de club.

 7. Alleen tijdens het eten, Carlo? Hmmm, hoe lang kan een mens doen over een bord spaghetti ?

 8. Jan, vrijdagavond tijdens de slotronde van de ZT verloor ik in Brasschaat door een hallucinante spectaculaire bizarre schaakblindheid reeds op zet 14 om half negen een stuk, en tegelijkertijd de partij, ge gaat toch niet geloven zeker dat ik dan die 18 Duvels en Trappisten die daarna helaas soldaat gemaakt werden op kosten van de club kan gaan afrekenen ? Maar wees gerust, Jan, op 3 april speel ik zonder fouten, tot ruim na 7h als het moet en kom fluks en vrolijk de trappen afgetotterd naar mijn allereerste weliswaar dringend noodzakelijke eerste rode wijntje op kosten van de club beneden in het café/restaurant !! En dat de rode wijn goed is, dat heb ik vernomen van Herman dit jaar.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *