In de laatste ronde van het ligakampioenschap won Jan overtuigend zijn partij, maar hij moest hopen dat Tony leider Toon Wijgers minstens een halfje afhandig zou maken om nog kans te maken op de titel. Wijgers liet zich echter niet verraden door de zenuwen en won. Daarmee mag hij zich met 7,5/9 ligakampioen van de Open reeks noemen. Jan eindigt tweede met 7/9 en beide Elo-favorieten eindigen daarmee bovenaan. Verder in de rangschikking vinden we Jonathan (knap 5de met 6/9), Patrik en Tony (beiden 5/9 en een ratingprijs), Carlo en Jan (die niet alle rondes kon meespelen) met 4/9 en Kenneth met 2/8. In de Expertenreeks stond de zege van Stefan Docx al sinds vorige ronde vast, maar Thierry Penson wist hem wel van de maximumscore te houden door remise te maken. Gorik Cools, de kampioen van vorig jaar, werd tweede, nieuwkomer Stief Gijsen derde en Marcel Van Herck vierde.
_LEESMEER_
Twee jaar na elkaar hebben SK Borgerhout, SK Deurne en onze club het ligakampioenschap georganiseerd. We mogen van een succes spreken. Drie jaar geleden lag het toernooi, met amper 14 deelnemers en een al jaren dalende belangstelling, in de lappenmand, maar nu lijkt het helemaal herboren. Telkens hadden we zo'n 45 deelnemers. Voor volgend seizoen zou zich al een nieuwe organisator hebben aangemeld, de Liga heeft er dus niet om moeten smeken. Het is ooit anders geweest. Zelf concentreren we ons dit jaar op het BK en op andere activiteiten voor ons 50-jarig bestaan, maar een co-organisatie als deze komt er in de toekomst ongetwijfeld nog. We danken onze vrienden uit Borgerhout en Deurne voor de fijne samenwerking!

2 reactie op “Liga: Jan eindigt tweede”
  1. Excuseert, maar ik heb ook maar 8 van de 9 rondes gespeeld. De laatste ronde heb ik niet meegedaan.

  2. De organisatie was prima, een leuk tornooi. Een extra pluspunt was voor mij de snelle publicatie van de uitslagen en paringen door de tornooileiding. Alleen de datum van de laatste speeldag was een beetje ongelukkig gekozen, deze viel samen met de start van het BJK!. Verder mag deze formule wat mij betreft herhaald worden.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *