Uiteindelijk zijn niet minder dan 45 spelers zondag aan het ligakampioenschap begonnen. In de erg rustige speelzaal van Borgerhout mochten Nikolaas en Jan op het podium van de experten kiezen voor een salonremise onder clubgenoten of voor een echte partij. Het werd een echte partij, die eindigde op … remise. In de open reeks wonnen Lino, Carlo, Wout, Patrik, Jonathan en Jan hun partij. Kenneth, Jef en Heidi verloren. Op basis van Elo allemaal te verwachten. Geen verrassingen dus, behalve in de partij van Jonathan G. Hij verloor van een lager geklasseerde tegenstander.

3 reactie op “LK start (bijna) zonder verrassingen”
  1. Alle partijen zijn vanaf nu na te spelen op de site van het ligakampioenschap. Ook zijn de paringen voor de volgende ronde al beschikbaar.

  2. gewoon een opmerking. Is een ratingprijs -2000 eigenlijk wel zinvol in dit deelnemersveld?

  3. Lino, de ratingprijzen zijn niet cumuleerbaar met de hoofdprijzen. Met dit deelnemersveld wil dat zeggen dat er de facto eigenlijk vijf hoofdprijzen zijn i.p.v. drie (tenzij een speler uit de -1800 categorie in de top drie zou eindigen).

    Er zijn trouwens veel meer candidaten voor de prijzen in de hoogste categoriën dan in de laagste: in de categorie -1400 zijn er drie spelers voor twee ratingprijzen :-).

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *