De laatste ronde van het Laddertoernooi bracht weeral 20 Skoggers op de been, waaronder de top drie Mateo, Guy en Kenneth. Het is dan altjd afwachten hoe de paringen vallen, maar Kenneth kreeg de kans om Mateo van de titel te houden. Daarvoor zou hij wel móeten winnen. De partij verliep gelijkopgaand maar, zoals te verwachten, was dat niet het geval met het tijdsverbruik. Kenneth had amper minder tijd op de klok dan bij aanvang van de partij toen Mateo al in zijn increment zat te spelen. Het eindspel waar ze in verzeild geraakt waren vereiste nochtans heel wat nauwkeurigheid. Mateo had dan wel een (dubbel)pion meer, maar Kenneths paard leek het Mateos pionnen nog lastig te kunnen maken. Uiteindelijk kreeg Mateo het paard onder controle met zijn loper en verzandde het eindspel in remise.

Knap gedaan, Mateo. Een verdiende winnaar van het Laddertoernooi!

Guy kon ook zijn positie behouden tegen Ronny zodat de top drie onveranderd bleef.

Uiteindelijk namen er dit seizoen 64 (!) spelers deel aan het Laddertoernooi, waaronder heel wat nieuwe gezichten. Een absoluut record.

5 reactie op “Mateo wint Laddertoernooi 2022-2023”
  1. Proficiat, Mateo! Onze jongste Ladderwinnaar, zowel in de betekenis ‘recentste’ als ‘jongste ooit’ (vermoed ik). Sterke prestatie!

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *