En in Namen ploegden ze verder: Patrick, Jeroen en Nils kwamen maar eventjes anderhalf uur te laat wegens een file door een ongeval op de afrit Namen. Dit bleek een goede tactiek: ze wonnen alle drie! Andrej en Lino die wel op tijd waren oogstten een halfje.

7 reactie op “Namen (vervolg)”
 1. Dat is merkwaardig; hoe zit het eigenlijk met het reglement
  in zulk geval. Klok loopt ? forfait wegens niet aanwezig na 1 uur ?
  en toch winnen. Waw.

 2. Hebben voor het eerste uur om was gebeld naar de hoofdscheidsrechter (altijd goed dat nummer bij te hebben!) Deze kan dan beslissen. Ze konden kiezen bij aankomst tussen forfait zonder elo verlies of spelen met wat nog op de klok restte. De Skoggers (de dappersten onder alle schakers) kozen voor het gevecht. Wat nog meer is: Patrick verkoos in plaats van hals over kop te beginnen nog eerst een sigaret te roken! Nils haalde zelfs nog de tijdslimiet op 40 zetten (door wat extra zetwerk). Misschien moet in het vervolg de tegenstanders ook de optie gegeven worden om met forfait te verliezen als skoggers te laat komen? 😉

 3. Het BK is voor mij bangelijk: van 7 ronden tot nu toe had ik al in 5 ronden het moeten afleggen tegen op papier een 1500’s jeugdspelers die op dit toernooi alle 1800’s en 1900’s wegspeelden… Woohoo ik ga zo de 1600-grens tegenmoet 🙂

 4. Wat een heldenddaden! Ze hebben dus 40 zetten gespeeld op een half uurtje? En dan nog winnen? Knap!

 5. Hier het relaas van chauffeur Patrick zelf:

  Even het verhaal van ons in het BK te Namen van vandaag.
  Ter hoogte van de Brusselse ring was er een zeer ernstig verkeersongeluk gebeurd. Ikzelf, Nils en Jeroen zagen net na een file van 1,5 uur bijna niet meer zitten. Tenslotte konden we toch nog via een route naar Charleroi ontsnappen.
  Hoewel ik liever even op een parking wou bekomen, wilden Nils en Jeroen zo snel mogelijk (liefst meer dan 140 km/u) doorrijden.
  Ik dacht zelfs dat Nils vanop de achterbank onder mijn zetel door het gaspedaal wou inpalmen en Jeroen het stuur.

  Tenslotte kwamen we om 15u30 aan. Toen heb ik de jeugd voor de deur afgezet, de auto geparkeerd en eindelijk kon ik rustig een sigaretje roken. Toen ik mij naar de speelzaal begaf ontdekte ik dat ik mijn pen vergeten was, en dit was een grondige reden om nog eens te zondigen.
  Uiteindelijk startte ik mijn partij met nog 14 minuten om 40 zetten te doen.
  Toch geen probleem, nog nooit hebben we alle drie zo gemakkelijk onze partij gewonnen!

 6. Ok, dit voorval brengt me op een idee…
  Goed gedaan en sucses voor de volgende rondes

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *