Nieuw: de partijenzoeker

Avatar foto

DoorPascal De Kaey

jul 16, 2009 305 views

Met een zomer vol toernooien voor de deur maakten we een kleine hulp
voor de Skoggers om zich ideaal te kunnen voorbereiden op een partij
tegen een gekende tegenstander.
Via onze partijenzoeker kan je op een snelle en eenvoudige manier online partijen terugvinden en naspelen van vooral de regelmatige toernooispelers._LEESMEER_

We maken hiervoor gebruik van de partijendatabase van www.365chess.com.
Wie zich registreert op deze site kan zelfs de volledige lijst van
partijen van een speler downloaden in pgn-formaat. Ideaal om rustig te
analyseren in bijvoorbeeld Fritz.

Vanaf nu vind je deze tool steeds terug in het menu onder ‘Clubleven’.

13 reactie op “Nieuw: de partijenzoeker”
 1. Kunnen niet-leden op onze eigen website zo maar niet-ingelogd onze openingen, partijen en resultaten gaan opzoeken ?

 2. Nee, het is de bedoeling dat de beste beetjes van de site voorbehouden zijn voor leden die een account hebben aangevraagd en gekregen.

  Of het correct werkt kunt ge zelf testen door uit te loggen, daardoor wordt ge een vreemde bezoeker.

  Waarschuwing: de 365chess site is er voor iedereen, de partijen die daar staan zijn publiek toegankelijk.

 3. Het is inderdaad zo dat iedereen dit kan gebruiken. M.i. heeft het weinig zin dit af te sluiten voor de niet-skogger. Die kan immers altijd rechtstreeks op 365chess.com de partijen bekijken.
  Het dus publiek toegankelijk, maar ik kan dit snel aanpassen indien jullie dit liever afgeschermd zien.

 4. Natuurlijk moeten we dat afschermen, wie zet er nu de vreeemde kat bij onze eigen melk. Als niet skoggers de moeite willen nemen om info in te winnen op een andere website is dat hun zaak.

 5. Sorry, maar ik vind dit onzin. Als SKOG zijn patijen moet ‘beschermen’ , wat moet Anand dan doen ? Geen enkele partij meer laten publiceren ? En denken we nu echt dat tegenstanders onze partijen zullen naspelen ? Om onze ‘nieuwtjes’ te kennen ? Komaan , erg is dat natuurlijk niet, buiten het dame offer van Luc , maar Rihard Gimber weet het nu al…..

 6. Een aantal onder ons wil meer schaakmateriaal op deze site. Goed zo.

  Vindt men het publiek toegankelijk zijn van zulk materiaal niet prohibitief, des te beter; heeft men het liever een beetje vertrouwelijker behandeld, we schermen het af met useraccount en paswoord.

  Dit is een pragmatische aanpak, bedoeld om de leden ertoe aan te zetten meer te publiceren, althans in beperkte kring.

 7. ik zou die site gewoon bij de links zetten.
  Twic en chesslive leveren overigens meer materiaal op. Heb net de test voor mijn “meester”werken gemaakt.

 8. Goed initiatief Pascal.

  Ik kan me wel inbeelden dat er mensen zij die vinden dat hun partij niet publiekelijk mag zijn, ook al vind ik zelf dat het eerder getuigt van een te groot ego, immers onze partijen zijn niet van “dat niveau” om met recht te kunnen stellen dat je kansen fameus benadeeld worden i.e. we always screw up anyway. En wat voor de één geldt geldt ook voor de ander dus gelijke wapens.

  Maar dat is mijn mening, die van een ander moet ook gerespecteerd worden dus vraag ik me wel af of het niet beter is dat partijen enkel beschikbaar zijn mits toelating van beide spelers ?

 9. Dit is natuurlijk een nieuwsbericht, dat we niet kunnen blijven herhalen. De meest logische plek is die van de inschrijvingspagina voor toernooien. Daar kan de tekst permanent blijven staan en is hij toch een beetje afgeschermd voor wie dat belangrijk vindt.

 10. Voor alle duidelijkheid: eenieders partijen zijn online zichtbaar, of we dat nu willen of niet. Alleen bieden we een snelle link naar die website.

  Ook voor alle duidelijkheid: de partijen van de Skoggers met analyses die we zelf op de skog-site plaatsten, zoals de finale van de Beker Adams, staat wel op een beveiligde pagina, en dat lijkt me maar logisch ook, saucissen of niet.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *