Heel wat volk was afgekomen op de jaarlijkse hoogmis van het SKOG-schaken, de Bekerfinale.

De twee gespeelde partijen waren in ieder geval de moeite om te volgen en Robert slaagde er weer in om het publiek te vermaken met zijn deskundig commentaar.

In de troosting had Bart voldoende aan remise tegen Benjamin. In zijn typerende stijl liet hij rustig begaan en wachtte de actie af. Benjamin probeerde wel maar kon nooit enig voordeel op het bord zetten. In een gelijk eindspel ging hij uiteindelijk door de vlag waardoor Bart dus de troosting won.

_LEESMEER_

Niet veel eerder was de finale afgelopen. Pascal, die moest winnen, had in de opening een pionnetje geofferd waar Nikolaas net iets te gretig was op ingegaan. In ruil voor het pionnetje kon Pascal de zwarte koning derocheren en een mooie stelling opbouwen. Maar ook hij ging net iets te gretig met de loper op een pionnetje in en miste dat Nikolaas de loper kon insluiten. Er werd nog even wat tegengesputterd, maar Nikolaas controleerde de boel onversaagd en won. 

Met Nikolaas hebben we weer een mooie Bekerwinnaar (hij schakelde achtereenvolgens Quinten, Dries, Benjamin en Pascal uit). Beide partijen, foto's en zelfs videomateriaal zullen we nog publiceren.

De wisseltrofee werd aan Nikolaas overhandigd door de moeder en zus van Werner, de bekerwinnaar van 2014. Een mooi moment om een boeiende avond af te sluiten.

De dankwoorden gaan naar het talrijk opgekomen publiek, de vier spelers die boeiende partijen speelden, Heidi die pendelde tussen de zaaltjes, Robert die de zaal de hele avond wist te entertainen en natuurlijk de familie Van den Brande voor hun enorm geapprecieerde aanwezigheid

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *