9 Belgische deelnemers in het Europees Kampioenschap voor de Jeugd in Montenegro. Twee daarvan zijn Skoggers: Nils vinden we terug bij de -16-jarigen, Hendrik bij de -10-jarigen. In de eerste ronde won Nils van een Portugees, Hendrik moest de duimen leggen tegen een Litouwer. Succes nog, jongens!

8 reactie op “Nils en Hendrik in Montenegro”
  1. Rd4: beide verliezen. Nils weigert remise, wikkelt af naar een niet-te-verliezen eindspel en verliest!

  2. Van ronde 3 stond Hendrik 1pion voor, denkt 1.5uur na voor 1 zet, had toen hoofdpijn en zat in tijdnood en heeft remise aanvaard.

  3. Montenegro is afgelopen. Nils (-16j. 2150) eindigde met 4,5 op 9 (tpr 2096) en Hendrik met 2,5 (-10j. NC)
    Dat er op 9 Belgen twee bij waren van de Skog moet ons toch wel erg tevreden stemmen, tenslotte heten wij niet KGSRL of CREB of zo iets en spelen wij gewoon in 3e nationale. Doe zo voort jongens, en aan onze lesgevers : je weet waar je het voor doet, en dat is leuk mee genomen.

  4. Opvallend hoe bij de jeugd de Elo’s meer worden gerespecteerd dan in bv. open toernooien. Benieuwd naar het relaas van onze deelnemers.

  5. Ik vind dat ik goed gespeeld heb, alleen heb ik onnodig veel punten laten liggen, 5,5 of zelfs meer had er zeker ingezeten. Maar vooral door tijdnood ging het op het einde van de partij vaak mis. Vooral ronde 4 was bijzonder erg (ik verloor een eindspel waarin ik een toren en een pion had tegen een loper een 2 pionnen en er nog in slaag om het te verliezen) en dit heeft de rest van het toernooi een beetje in mijn hoofd blijven spelen. Maar het was een zeer leuke (ook al viel het hotel minder mee) en leerrijke ervaring.

  6. Zelfkennis is het begin van je wijsheid, Nils. In het NK pakte jouw wat bizarre tijdsindeling goed uit, nu iets minder goed. Misschien toch daar maar stelselmatig gaan beginnen op letten, op sneller beslissingen nemen bedoel ik ? Tijd is een zeer belangrijk onderdeel van het schaak, en alle gelamenteer over ik stond goed, maar in tijdnood heb ik het moeten afgeven, daar koop je niet veel voor, akkoord ? Dan wordt Montenegro inderdaad een zeer leerrijke ervaring.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *