Het toernooi van Leuven werd gewonnen door Arno Bomans en Roel Hamblok die beiden meer dan 200 punten boven hun rating presteerden en alle IM’s en GM’s het nakijken gaven. Er deden ook drie SKOG’ers mee: Gert, Frank en Jan. Zij scoorden respectievelijk 2.5/7, 2.5/6 en 2/5. Geen uitzondelijke prestaties dus als was Frank zeer goed begonnen met remises tegen de latere co-winnaar Roel Hamblok en tegen FM Tom Wiley (ELO 2287).

6 reactie op “Open Leuven”
  1. Ik heb de eerste en laatste ronde niet meegespeeld.Beetje ziekjes… Frank was schitterend begonnen , maar is dan wat weggezakt.2 partijen per dag is wat te veel….

  2. @Kenneth, Jan: Klopt het dat het 2/5 is plus een half punt van een bye? Dat was wat ik meende op te maken uit de uitslagen op de website.

  3. Mocht ik het traject van Frank hebben afgelegd dan ware ik zeer tevreden ; een titelhouder en de Vlaamse kampioen punten ontfutselen getuigt van goede vorm. Ook geen lucky points, ik zag de stellingen en minstens één daarvan was een plusremise.
    Mijn TPR is bijna gelijk aan m’n FIDE-elo (3 ptn verschil) dus ondermaats heb ik niet gespeeld. Ik had steeds tegenstand van rond de 2000 (vork 1925-2031) waartegen ik soms weliswaar een stuk voorsprong had, of een kans op remise had, maar dit nooit vertaald zag in halve of hele punten. M’n twee winstpartijen waren tegen een +1400 en een NC. Ging zeer vlot. Eén vrij sterke partij van begin tot einde : tegen een 1856 na een uur al geforceerd remise kunnen maken. verschillende mensen dachten dat ik dit jaar slechts toeschouwer/bezoeker was 🙂
    Geen ratingpijs kunnen winnen. Toch nog net genoeg centjes om het dubbelboek van Böhm en Afek over resp. de pion en de loper te kopen.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *